Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z Upload.php. Pomocy !
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ballevill
Witam wszystkich mam o to taki problem, Posiadam plik upload.php wszystko działa jak należy ale np ktos wyslal plik 2.jpg i po nim 2 osoba wyslała taki sam plik i ten plik sie zamienia i mam troszeczke problemow bo obrazki sie mieszaja sad.gif czy ktos moze mi pomoc zrobic cos takiego zeby w czasie uploadu pliki zmienialy nazwe na np 1.jpg , 2.jpg i tak dalej by sie dublowały o to kod pliuku upload.php Bardzo proszę o pomoc.

Kod
//image
        $userfile = $_FILES["userfile"];
        $uploadfile = $GLOBALS["uploaddir"] . basename($_FILES['userfile']['name']);
        $image_types = Array ("image/bmp", "image/jpeg", "image/pjpeg",    "image/gif", "image/x-png");
        $file_name = $uploadfile;
        $file_size = $_FILES["userfile"]["size"];
        $file_type = $_FILES["userfile"]["type"];
        $file_size = makesize1($file_size);
        if (isset($_FILES["userfile"]))
        {
            if (!$file_name)
            {
            // do nothing...
            }
            else
            {
                if ($file_size > $GLOBALS["file_limit"])
                {
                    err_msg (ERROR,FILE_UPLOAD_TO_BIG."$file_limit KB, ".IMAGE_WAS." $file_size");
                    block_end();
                    stdfoot();
                    exit;
                }
                if (in_array (strtolower ($file_type), $image_types, TRUE))
                {
                    if (@move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $uploadfile))
                    {
                        echo"<center>$file_name ".UPLOAD_SUCCESS."</center><br />";
                    }
                    else
                    {
                        err_msg (ERROR,MOVE_IMAGE_TO.$GLOBALS["uploaddir"].$file_name.CHECK_FOLDERS_PERM);
                        block_end();
                        stdfoot();
                        exit;
                    }
                }
                else
                {
                    err_msg (ERROR,ILEGAL_UPLOAD);
                    block_end();
                    stdfoot();
                    exit;
                }
            }
        }[b]
[/b]

Ociu
Proszę dodać do tematu odpowiedni tag i zastosować bbCode w poście.
erix
Cytat
czy ktos moze mi pomoc zrobic cos takiego zeby w czasie uploadu pliki zmienialy nazwe na np 1.jpg , 2.jpg i tak dalej by sie dublowały o to kod pliuku upload.php Bardzo proszę o pomoc.

Jeśli Ci nie zależy na numerowaniu plików, nadawaj mu nazwę składającą się z (pseudo)losowego ciągu znaków.
Ballevill
No własnie nie znam sie na tym dopiero zaczełem przygode z php czy byś mi mógł pomóc questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.