Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Przesyłanie tablicy między podstronami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gazelek
Zrobiłem sobie taki mini-skrypt wyszukiwarki. Użytkownik podaje kryteria, pod kątem których baza jest przeszukiwana. Jedna strona zawiera formularz, po zatwierdzeniu na innej stronie tworzony zostaje obiekt ktory odpowiada za tworzenie zapytania do bazy (jest kilka kryteriów dlatego rozwiązalem to w ten sposob). Wszystko w porzadku - jednak ja chcialbym rozdzielic wyswietlanie wynikow na podstrony po 10 wynikow - analogicznie jak w Google. Tutaj mam dylemat - co zrobic, aby po klikneciu w przyciski nawigacyjne ([1],[2] itd) przesylana byla do wywolywanej podstrony zawartosc tablicy $_POST, ewentualnie stworzona tresc zapytania? Przesylanie za pomoca $_GET odpada. Innymi slowy - jak wyslac tablice $_POST bez wysylania formularza? Lub jak to rozwiazac uzywajac zupelnie innych metod?
Cysiaczek
Sesja. Przekopiuj dane do sesji i sprawdzaj:
Jeśli są dane POST, użyj kryteriów z POST, jak nie ma a są dane w sesji, użyj tych z sesji.
Musisz jeszcze przekazać numer strony

Pozdrawiam
gazelek
Dzięki, @Cysiaczek, punkt dla Ciebie, myslalem o sesjach, ale strona nie ma mozliwosci logowania, wiec sesje odrzucilem - jak sie okazalo, blednie smile.gif jeszcze pytanie - czy w sesji mozna zarejestrowac odrazu cala tablice, czy trzeba wprowadzac zmienne pojedynczo?
erix
Traktuj sesję jak zwykłą tablicę. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.