Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]IE nie wyświetla tła diva.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Flapper
Witam,
Zrobiłem stronę na joomli, wgrałem szablon i zmodyfikowałem go do swoich potrzeb. I problem jest taki że w Firefoxie wyświetla się jak trzeba za to w IE jest 1 problem. Właśnie w tym miejscu w którym edytowałem.
Otóż jeśli ktoś ma obydwie przeglądarki to może zobaczyć tutaj że IE nie wyświetla tła pod górnym menu. I pojęcia nie mam dlaczego.
Kod html tego oto diva:
  1. <div id="heh">
  2. <div class="pill_m">
  3. <div id="pillmenu">
  4. <jdoc:include type="modules" name="user3" />
  5. </div>
  6. </div>
  7. </div>

CSS'a całego nie wkleję gdyż post będzie za długi więc podaję link:Link do CSS
Pozdrawiam.
korek_a
ie ma często problemy z plikami .png a widać że baner to png
niom i teraz zauważyłem że twój obrazek centerbg2.png nie spełnia swojej roli w ie wiec se dwie drogi albo zmieniasz na gifa albo szukasz skryptu który pozwala używać png w ie
Flapper
ale zauważ że footer2 to też plik png i działa a właśnie na jego podstawie zrobiłem header, po prostu zmieniłem obrazek i miejsce diva, więc niby czemu tak jest że jedno działa a drugie nie?
Cytat(korek_a @ 23.11.2008, 16:29:39 ) *
ie ma często problemy z plikami .png a widać że baner to png

Jaki banner? Z bannerem jest wszystko ok i banner to JPG. Chodzi o tło tego górnego menu. <;
EDIT: zmieniłem plik PNG na GIF i nadal nie działa.
korek_a
ta lekka pomyłka
ale nadal nie zmieniłeś formatu

#heh {
background:transparent url(../images/header.png) no-repeat scroll center bottom;
}

ja nadal widzę png
Flapper
Zmieniłem ale stwierdziłem że nic to nie dało tylko niewielką stratę jakości więc odmieniłem z powrotem.
Mam ustawić z powrotem gif?
EDIT: OK. Sam doszedłem o co chodzi. ten IE to jednak durny jest strasznie. biggrin.gif Nie chciał wyświetlać tylko dla tego że po url() nie było spacji. <;
korek_a

no ok ale skoro pisze ze ie nie obsługuje przezroczystości to znaczy że nie obsługuje i twoja strona dla użytkowników ie6 takich jak ja smile.gif wygląda nie najlepiej
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.