Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 'po kliknieciu'
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Modest
chcialbym sie dowiedziec, czy da sie napisac taki skrypt, ktory bedzie uruchamial jakies funkce w php, ale po kliknieciu w odpowiedni link
tzn. tak, aby caly kod byl w jednym dokumencie (nie chodzi mi o cos takiego, jak uruchomienie funkcji poprzez inny plik)
mam nadzieje, ze to rouzmiecie smile.gif

jesli nie:
na jednej stronie jest link, a po jego kliknieciu otwiera sie kolejna strona, ktora uruchamia funkcje - buleczka z maselkiem
a jak to napisac tylko w jednym dokumencie?
------
moze cos w rodzaju <a href="funcjaphp">click</a>?
LeWaR
To byłoby fajne, ale to przeglądarka musiałaby interpretować php a nie serwer. A narazie jest odwrotnie i nie zapowiada sięna aż takie zmiany. Pobaw się javascriptem.

LeWaR
RaZor
Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem.
Chcesz odpalać jakieś funkcje po kliknieciu na link odnoszący się do tego samego dokumentu. Nie widze w tym problemu. W dokumencie przykład.php robisz linka do przyklad.php?zmienna=wartosc a w przyklad.php
Kod
if($zmienna=='wartosc')funkcje();

Nie wiem czy o to chodziło?
Modest
no mniej wiecej
tnx winksmiley.jpg
rant
Cytat
przykład.php robisz linka do przyklad.php?zmienna=wartosc a w przyklad.php
Kod
if($zmienna=='wartosc')funkcje();

I moze ja uprzxedze kolejne pytanie... jesli cos nie bedzie dzialac przekazywanie zmiennych proponuje od razu zajrzec na posta http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=789

pozdr rant
konrad_vme
Ludziska, jest tyle dobrych qrsów dla początkujących PHPowców... Dlaczego nikt ich nie czyta?questionmark.gif Wystarczy przeczyać kilka linijek texu o funkcjach... przecież to nie boli
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.