Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum, dopiero raczkuje w php, jeśli chodzi o html to zrobiłem już kilka stron z czego 2 dla firm.
Z góry przepraszam za jakie kolwiek złe sformułowania itp.
Jak wspomniałem wcześniej raczkuje w php.
Mam problem, posiadam stronę w html która zawiera kilka zakładek o danej firmie. Chcę teraz stworzyć do niej logowanie, z zachowaniem wyglądu strony w html.
Logowanie miało by polegać na tym że jeżeli użytkownik nie jest zalogowany to ma dostęp tylko do strony głównej czyli tylko jednej zakładki A po wciśnięciu innych zakładek żeby kierowało na stronę logowania z pozostawieniem wyglądu stronki. , natomiast po zalogowaniu otrzymuje dostęp do wszystkich zakładek.
Całą bazę w MySQL oraz wszystkie skrypty pochodzą z książki PHP i MySQL Vademecum Profesionalisty. Które działają lecz osobno, musze podawać adres do logownie.php i się otwiera lecz nie potrafie tego dodac do mojej stronki.
Oczywiście działam na serverze lokalnym także mam zainstalowany oraz dobrze działający server apache z mysql i php + pear.
Nie wiem natomiast w jaki sposób mogę połączyć te skrypty z moją stroną, chciałbym aby logowanie było po prawej stronie zamiast dotychczasowej animacji z nazwą firmy.
Czy ma ktos jaki kolwiek pomysł.
I dodatkowo chcę zrobić mały sklepik internetowy z koszykiemzamówień do tej strony, czyli zamiast zakładki Galeria napisać sklep i po kliknieciu na ta zakladkę chce zeby wyświetlał się sklep.
Chętnie zlecę zrobienie takiego logowania i sklepu.
Udostępnię pliki ze strony oraz skrypty.