Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak dopasować element do dolnej krawędzi diva?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
james8
Witam, jest mi trochę wstyd pisać na forum takiego posta ale zmarnowałem na to połowę popołudnia, i dlatego postanowiłem napisać....

W jaki sposób mogę wypozycjonować element (np obrazek, lub paragraf) do dolnej krawędzi div'a.
Próbowałem własność: bottom: 0; ale nie działa.
Można to zrobić po przez własność top; lub margin czy padding - lecz chciałem zrobić to "elegancko".

Zależy mi aby elementy były wypozycjonowane bezwzględnie, tzn bez wyżej wymienionych własności w których trzeba podać jakąś wysokość.

Czy ktoś ma jakieś sugestie?
erix
Daj rodzicowi position: relative, a obiektowi position: absolute i hulaj dusza. winksmiley.jpg
james8
Dodam, że nie chodzi mi o wypozycjonowanie divów względem siebie tylko elementów takich jak np obrazek, czy paragraf w jednym divie.
decha-design
do erix raczej dobrze ci powiedział ... możesz skorzystać też z vertical-align: bottom; ale z doświadczenia wiem, że nie zawsze działa ... przynajmniej u mnie haha.gif i nie wiem dlaczego =))
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.