Panowie mam takie pytanie... Przestawiam tutaj kod wyszukiwarki jaka mam na swojej stronie.... i powiem tak...
We wszystkich przegladarkach poza IE dziala pieknie ale co mnie dziwi to jest to ze czasami wpisze np. nazwe "bc" to znajdzie i jest ok a np. "pc" juz nie znajdzie chociaz znajduje sie w tej kolumnie w bazie... oczywiscie inne przegladarki wyszukuja ok
Czytalem ze to moze byc blad zwiazany z metda przesylania, ze musi byc GET i tak mam(przy POST wogole nie wyszukuje) i juz brakuje mi koncepcji- prosze o pomoc... ewentualnie poprosilbym o jakies wskazowki badz rozwiazanie stronicowania wyników wyszukiwania co 15 lub 30, ale ogolnie chodzi o sama zasade... Z gory dziekuje za pomoc bo juz nie spie przez to swinstwo 2 noc....
<?php $stan = $_GET['stan']; $znajdz = $_GET['znajdz']; if($stan == 'szukaj') { } else { $zapytanie = "SELECT * FROM products where products_name like '%".$znajdz."%' or products_proddesc like '%".$znajdz."%'"; if($ilosc_wierszy == 0) { } else { echo '<tr> <br> <td width="6%">'.$wiersz['products_name'].'</td> <td width="18%">'.$wiersz['products_proddesc'].'</td> </tr>'; } } } } else { echo '<center><br><form method="get"> <input type="text" name="znajdz" size="20"><br> <input type="submit" value="szukaj" name="stan"></form> </center>'; } ?>