Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Funkcja mail();[QK SMTP Server 3] Pomoc
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Jawo
Witam, mam formularz z funkcją mail();
Ponieważ nie miałem swojego serwera poczty wychodzącej[SMTP] zainstalowałem QK SMTP Server 3, który działał tylko na gmail.com, następnie dodałem w opcjach konto na wp.pl, o2.pl, i dochodziło na interie.pl, lecz na wp.pl, onet.pl nie dochodzi, co musze zrobić.
Czy jest moźliwośc że wykupie serwer mail np. na home.pl i będzie mi działało.
Mam serwer dedykowany z WinXp PRO, i chcę owego serwera wysłać maile do użytkowników w celu rejestracji funkcją mail();
Czy wykupienie osobnego serwera poczty by cos pomogło albo zainstalowanie czegoś innego oprócz QK SMTP Server 3, lub coś innego, jak tak to proszę o podanie mi programu/strony/rozwiązania mojego problemu.

Z góry dziękuje pozdro, Jawo

P.S. Czy coś takiego jak Phpmailer by mi pomógł jak tak, to jak go skonfigurować.
P.S2. Czy jest jakiś inny sposób na wysyłanie w formularzu inną funkcją oprócz mail(); i SMTP??
memory
W php ini
SMTP = localhost
zmien na twoj smtp SMTP = smtp.twojadomena.pl
Jawo
i to wszystko pomoże??
Nie możliwe czy da się to przetestować na jakiś darmówkach czy tak pójdzie??
A jakaś nazwa użytkownika hasło no bez tego ani rusz, pozdro
memory
hmm
najlepiej uzyc IIS w windowsie jest darmowy.
Poztym musisz dobrze skonfigurowac swoj serwer smtp.Poczta musi byc na serwerze gdzie masz php. Nie da sie polaczyc poczta.wp.pl z twoim php.

Powiedzmy ze masz swoj serwer smtp na serwerze (np twoj QK SMTP Server 3).Musisz jeszcze zaznacyc opcje wypuszczania poczty z komputera bez autoryzacji (Relay Server Setting)
Jawo
Dzięki, poszukałem na necie co to ISS, ale odradzają tego ponieważ ma luki, to tak ja chcę tylko pocztę wychodzącą, Chcę by można było wysyłać poczte na wp.pl i onet.pl, ponieważ nie mogę.
Czy pomoże mi wykupienie jakiegoś płatnego serwera pocztowego/hostingowego, który jakoś podłącze do mojego dedyka, jak i co zrobić o to proszę was bardziej zaawansowani userzy, pozdro

@REFRESH
Czy coś takiego jak Phpmailer by mi pomógł jak tak, to jak go skonfigurować.
Czy jest jakiś inny sposób na wysyłanie w formularzu inną funkcją oprócz mail(); i SMTP??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.