I wywala mi takie błędy.
<?php //zapisywanie ocen function ZapiszOceny($Semestr, $PrzedmiotID) { // Zabezpieczenie, zeby nikt nie podal niewlasciwego semestru if ($Semestr != 1 && $Semestr != 2) $Semestr = 1; $NazwaKolumny = 'oceny_czast'; $NazwaKolumny .= $Semestr; $AktualneOceny = $this->PobierzOcenyKlasy($Semestr); $NoweOceny = $_POST['oceny']; foreach ($NoweOceny as $IDUcznia => $CiagOcen) { else $AktualneOceny[$IDUcznia][$PrzedmiotID] = $CiagOcen; } foreach($AktualneOceny as $IDUcznia => $Oceny) { foreach($Oceny as $Przedmiot => $OcenyPrzedmiotu) { if($OcenyPrzedmiotu != '') $NoweOceny[] = $Przedmiot . '|'. $OcenyPrzedmiotu; } } else $OcenyKoncowe[$IDUcznia] = ''; } else $OcenyKoncowe[$IDUcznia] = ''; } foreach ($OcenyKoncowe as $IDUcznia => $OcenyUcznia) { SET `%s` = '%s' WHERE `id` = %d LIMIT 1", $NazwaKolumny, $OcenyUcznia, $IDUcznia); $SQL->Query($query); } } ?>
Warning: array_key_exists() [function.array-key-exists]: The second argument should be either an array or an object in C:\wamp\www\nowy\includes\class_nauczyciel.php on line 19
i jeszcze w niektórych FOREACH też mam błąd oto przykład
<?php function ciecieocen($ciagznakow,$PrzedmiotId){ foreach ($oceny as $ocenas) { //$oceny2[$dane[0]] = $dane[1]; if($dane[0]==$PrzedmiotId) $ocena=$dane[1]; } return $ocena; } ?>
Notice: Undefined offset: 1 in C:\wamp\www\nowy\includes\class_uczen.php on line 9
Te funkcje są w klasach.
Może nie włączyłem jakiejś biblioteki już sam nie wiem czemu.