Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem ze skryptem do uploadu plików
Forum PHP.pl > Forum > PHP
martinstw
Witam!

Mam następujący skrypt:
Kod
<form action="index.php" method="post" enctype="multipart/form-data" target="tabela1">

<table id="tabela1" border=1 width=100% height=550px style="display:block;" onload="if (window.table.tabela1.document.body.innerHTML.replace(/[ \n\r]*/,'')!='')alert('Plik został przesłany')">
                     <tr>
                         <td width=100% height=30px align="center">Edycja wybranej strony</td>
                     </tr>
                     <tr>
                         <td width=100% height=500px align="center"><input type="file" name="plik1"/><input type="submit" value="Otwórz stronę/plik" />
  <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="200 000 000"/></td>
                     </tr>

</table>

<input type="button" value="Zapisz zmiany na stronie"><input type="button" value="Pokaż kod strony">

</form>

Skrypt ten po naciśnięciu na przeglądaj ma wybierać plik z dysku i poprzez naciśnięcie przycisku Otwórz plik/stronę ma pokazywać w tabelce zawartość pliku i stronę. Następnie przyciski mają znikać. Jeśli chciałbym ponownie wybrać plik to musiałbym przez podwójne kliknięcie w komórkę pokazywać przyciski Przeglądaj i Otwórz plik.
I dalej żeby można było zamienić stronę html na kod html (żeby to wyglądało tak jak w edytorach, ale bez bbcode) i na końcu zapisywać w folderze.

Czy moglibyście mi poprawić ten kod?

Byłbym bardzo wdzięczny

Pozdrawiam
Rafal Filipek
nie rozumiem, co mamy ci poprawic ? htmla ? prawde mowiac nie wiele rozumiem z twojego postu.
martinstw
Chodzi mi o to, żeby to poprawić to co jest nie tak i ubrać w php
a kod php jest taki:
Kod
move_uploaded_file($plik1, "/home/http/www/katalog/$nazwa");
if (is_uploaded_file($plik1)) {
  $nazwa = uniqid("").$plik1_name;
  $wielkosc = $plik1_size;
  echo "Plik <b>$nazwa</b> ($wielkosc) został przesłany!";
}
_Martin_
ALE CO CI POPRAWIĆ CO CI NIE DZIAŁA NIE UPLOADUJE NIE NADAJE NAZWY??
Spróbuj
echo mysql_errno().": ".mysql_error()."<BR>";
Jak ci coś nie dodaje do bazy a jak nie uploaduje plik to wytłumacz co i jak inaczej nikt ni w niczym nie pomoże
martinstw
Po naciśnięciu na przeglądaj wybiera plik z dysku i poprzez naciśnięcie przycisku Otwórz plik/stronę ma pokazywać w tabelce zawartość pliku lub stronę.

Nie wiem jak dalej napisać skrypt żeby pokazywał się plik/strona www, w okienku w którym się one znajdują. Na razie tylko skrypt łączy z nieistniejącą stroną.

I dalej żeby można było poprzez kliknięcie w przycisk Pokaż kod strony, zamienić wybraną stronę www (w html) na kod do zmiany (żeby to wyglądało tak jak w edytorach np Zajączek, ale bez bbcode, tylko z możliwością zmiany kodu i zapisania do pliku lub bazy danych oraz z możliwością podglądu efektu zmian w kodzie).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.