Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: neo+ i IP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
dzieciol4
Witam!
Szukam programiku za pomoca ktorego przy kazdym logowaniu sie do internetu przez neo+ bedzie wybierany do niej inny numer IP. Czy sa takie programy? Bo chyba recznie nie da sie tego zrobic?
Pozdrofka
CyklOP
A niby co sie dzieje za kazdym razem jak sie logujesz do neo? ...
http://youripis.com ...
lol.

P.S. jesli rzeczywiscie masz stale ip to nie da sie tego zrobic, mozna tylko udawac inne ip przy wchodzeniu na strony, sa takie programy jak anonymizer czy cos w tym stylu.
dzieciol4
cyklopie wlasnie o to chodzi ze mam neo od roku i jak na poczatku zostal mi przyznany IP przez serwa DHCP to do tej popry mam ten sam, a zalezy mi na zmianie a co do programu chetnie zobacze, dzieki za odp.
kszychu
Cytat
mam neo od roku i jak na poczatku zostal mi przyznany IP przez serwa DHCP to do tej popry mam ten sam

No ludzie kochani! Ta tepsa to lubi se jaja robić. Mi czasami trzy razy na dobe przychodzi sms, ze serv zmienil ip, pomimo, ze caly czas jest wlączony i połączony z neostradą, a tu proszę; taki kfiatek.
dzieciol4, a może ty masz dsl'a a nie neo+?
dzieciol4
no nie nie rob ze mnie ignoranta smile.gif mam neo+ biggrin.gif
Bakus
To masz chyba krzychu jakiś problem... U mnie Newstrada ma ten sam adres IP nawet do 12 dni... Wszystko zależy od stanu serwera...
spenalzo
U mnie na neostradzie IP zmienia sie przy każdym rozłączeniu.... Chyba, że po prostu przez 12 dni nie wyłączsz kompa.
Bakus
Trafiłeś... Działa on w trybie 24/365... winksmiley.jpg
kszychu
Cytat
Trafiłeś... Działa on w trybie 24/365... winksmiley.jpg

Przed chwilą sprawdziłem: mam tygodniowy uptime (bo musiałem server przenieść sad.gif ) a ostatnio zmieniany adres ip był dziś rano o godzinie 9:45 (z dokładnością do 15 minut).
Paul
Z ip na no bywa rozniscie...

Mam neo od roku z kawalkiem i bylo to tak... przez 4 pierwsze miesaice mialem jedno i to samo - 80.50.*.* potem zaczelo sie zmieniac tez w zarakresie 80.50 co jakies 2 tygodnie tak moze do lipca ub roku, potem zaczelo sie coraz czesciej zmienac, az doszlo do zmiany co polaczenie...

Potem nastala era 80.54 i 80.50 naraz, jednak to nie stwarzalo zadych problemow oprocz tego, ze raz bylo takie raz takie i trzeba bylo zmienic przyzwyczajenia w pisaniu swojego ip smile.gif

Az w koncu z poczatkiem grudnia 2003 nastalo slatewne ip 83 .... ktore trwa do dzis.... (tez zmnienia sie co polaczenie), problemow za wielkich z tym 83 nie ma - nie korzystam za bardzo ze stron ktore to blokuja.... jedynie cnn.com mi nie dziala smile.gif Ale co do tego 83 to jest to dziwne, poniewaz znam troche ludu z katowic (tam mieszkam smile.gif ) co maja ip 80.50... i zauwazylem, ze tylko moja dzielnica ma takie (jeden kolo niedaleko mnie tez ma 83) ....

A w ogole to neo sie cofie smile.gif teraz beda pewnie reklamowac w tv neo za 99zl http://neostrada.pl/tpsa/run?n=aktualnosci..._tekst&p1=16152
Bakus
Cytat
ostatnio zmieniany adres ip był dziś rano o godzinie 9:45 (z dokładnością do 15 minut)

Ja mam programik z no-ip.com i w nim ustawiłem, by utrzymywał połączenie 24/dobe i działa... mam jeden IP przez cały czas działania systemu...
Natomiast Tobie połączenie musiało się zerwać... z tąd zmiana adresu...
kszychu
Cytat
Ja mam programik z no-ip.com i w nim ustawiłem, by utrzymywał połączenie 24/dobe i działa... mam jeden IP przez cały czas działania systemu...
Natomiast Tobie połączenie musiało się zerwać... z tąd zmiana adresu...

A ja mam slacka 9.0, który utrzymuje połączenie przez cały czas. A co dziwniejsze to raz mam 80.50, innym razem 80.53 lub 80.54.
GeoS
Do podtrzymywania IP i ewentualnego pobierania nowego idealnie nadaje sie router smile.gif

U mnie chodzi 24/365 (no chyba, ze wyjezdzam gdzies na dluzej i wszystko wylaczam z pradu) i IP zmienia sie tylko na wyrazne zyczenie mojego ISP (koniecznosc przelaczenia na nowy zakres spowodowany jaka "modernizacja", ...).

Czestosc przydzielania nowego IP zalezy od ustawien DHCP providera. Rozne segmenty sieci TP SA pewnie dzialaja na roznych ustawieniach DHCP, stad macie te "kwiatki".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.