Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [(x)HTML]Iframe i problem z target
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
maniak11
Witam , mam dość spory problem z IFRAME i tym gdzie ma się ładować strona. Schemat strony wygląda tak

plik main.php:

1. <?php
  2. include 'menu.php';
  3. ?>

1. <iframe id="body" name="body" src="body.php" scrolling="no" marginwidth="0" marginheight="0" frameborder="0" vspace="0" height="500" hspace="0" style="overflow:visible; width:100%;" ></iframe>

w pliku menu.php mam linki z dopisanym target="body" i jak klikam na któryś to ładnie się ładuje strona do iframe-a. jednak po załadowaniu strony, mam w niej jakieś linki (wszystko jedno czy z target="body" czy nie), klikam na jakiś - dalej ładuje się w iframe (czyli ok). I tu pojawia się problem, jak z powrotem klikam w menu z pliku menu.php (czyli tego nie znajdującego się w IFRAME-ie) to zawartość nie ładuje mi się już do IFRAME-a tylko w innej zakładce/stronie (gdzie nie ma już menu). Pomocy bo już nie mam pomysłów jak to zrobić:(

Dziękuję z góry za jakąkolwiek pomoc
expert
Spróbuj zmieniać zawartość tagu src w iframe za pomocą js, body.src="nowy adres". I taka porada, nie nazywaj czego kol wiek funkcjami z js, np. body, document, eval, onclick ipt, zawsze jak już musisz tak nazwać to dopisz jakiś dowolny znak, do inaczej możesz mieć błędy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.