Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odbieranie sms-ów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mrok
Witam

Wie ktoś czy któryś z operatorów sieci komórkowych udostępnia jakieś specjalne usługi umożliwiające wykupienie jakiegoś numeru wirtualnie, a następnie np. przez Web-service komunikację z operatorem i odbieranie wiadomości sms wysłanych na ten wykupiony numer?

Chciałbym zaimplementować funkcjonalność umożliwiającą wysłanie smsa na zdefiniowany numer, aby potem właściciel witryny mógł oddzwonić do klienta. Nie chcę oczywiście podawać numeru komórki właściciela na stronie. Nie może też być to drugi telefon, ponieważ zależy mi, aby zaimportować później te numery do bazy.

Właśnie przeglądam strony operatorów, ale może ktoś posiada te informacje i oszczędzi mi czasu.

Pozdrawiam
Mrok
nexis
Cytat(mrok @ 18.01.2009, 01:15:00 ) *
Nie może też być to drugi telefon, ponieważ zależy mi, aby zaimportować później te numery do bazy.

Mógłbyś ten warunek bardziej szczegółowo opisać?
mrok
Cytat
Mógłbyś ten warunek bardziej szczegółowo opisać?

Jasne.
Chodzi oto, zeby nikt jako rozwiazania problemu nie podal
Cytat
Kup drugi telefon dla wlasciciela winksmiley.jpg

To z gory odpada ponieważ:
1. smsow może być dużo
2. każdy numer musiałby zostać przepisany do "systemu/bazy", aby można było na nim pewne "checkboxy" zaznaczyć

p.s. po lekturze play/plus/orange/era mam wrazenie, że albo czegoś takiego im brak, albo bardzo dobrze to schowali ;(

Mrok
Kocurro
Oni mają coś takiego w ofercie ale hurtowej smile.gif nie spełniasz żadnego z wymogów - musi być spółka z o.o. przynajmniej z dużym zabezpieczeniem itp. itd. (sprawdzałem rok temu teraz mogło się to zmienić).

Są za to inne firmy, które oferują tego typu usługę - jeśli możesz wstrzymać się do poniedziałku to w poniedziałek wieczorem Ci podam adresy ponieważ mam je w pracy spisane.

pozdr.
Łukasz
sowiq
A zwykły Skype Ci nie wystarczy? Wydawać by się mogło, że to idealne rozwiązanie - można wysyłać sms'y, po wykupieniu abonamentu (stawki są na prawdę niskie) dostajesz numer wirtualny, na który można dzwonić... No chyba, że czegoś nie zrozumiałem smile.gif
mrok
~Kocurro
Cytat
Oni mają coś takiego w ofercie ale hurtowej nie spełniasz żadnego z wymogów - musi być spółka z o.o. przynajmniej z dużym zabezpieczeniem itp. itd. (sprawdzałem rok temu teraz mogło się to zmienić).

Ojc to faktzcynie nie spelniam warunkw ;(

Cytat
Są za to inne firmy, które oferują tego typu usługę - jeśli możesz wstrzymać się do poniedziałku to w poniedziałek wieczorem Ci podam adresy ponieważ mam je w pracy spisane.

Bede Ci bardzo wdzięczny.

~sowiq
Cytat
A zwykły Skype Ci nie wystarczy?

Ciekawy pomysł, ale z tego co udało mi się sprawdzić to niestety przez skypa nie mogę odbierać smsów ;(, a właśnie o tę funkcję - odbierania - mi chodzi.
//EDIT moze jednak jest sposób, aby odbierac sms przez skypa, ale trochę zabawy z tym jest - info tutajwinksmiley.jpg

Mrok
erix
Przeczytaj:
http://forum.skype.com/index.php?showtopic=67564

Z tego, co zauważyłem: http://www.connectotel.com/sms/skype.html
mrok
dzieki erix, ale zeby to dzialalo musialbym prosic, aby sms zostal wyslany na numer +447747782320 - juz na oko widać ze to zagraniczny numer.
Przyznaj sam - wysłałbyś?
Kocurro
Przepraszam Cię - dzisiaj w pracy byłem tylko przelotem i zapomniałem prawdę powiedziawszy.

Ale jutro już będę normalnie to zabiorę listę i Ci ją podam.

pozdr.
EarthCitizen
Poszukaj firmy, która jest partnerem Plus GSM jako provider usługi MultiInfo. Ja tego używam i działa rewelacyjnie, ale bezpośrednio z Plusem się nie dogadasz.
RubiX
Zobacz w " tu biedronka" aaevil.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.