Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Jak w printf("") umieścić przycisk?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Sublove
Mam komtentarz błędu w którym chcę zawrzeć HTMLowy przycisk SUBMIT ale za nic nie mogę tego sklecić bo chyba PHP nie lubi cudzysłowiów wewnątrz tego:

1. <?php
  2. printf("Niestety nie posiadamy takiej części w bazie <br> Skorzystaj z naszego formularza aby wysłać zapytanie o część.<br> Skontaktujemy się z Tobą tak szybko, jak będzie to możliwe<br>
  3.  
  4. ");
  5. ?>

chcę tutaj zawrzeć <input type="submit"> żeby ten przekierowywał po klinkęciu do strony strona.php
ale chyba cudzysłowia się z wewnątrz inputa są traktowane jako zakończenie PRINTF'a... jak to zrobić?

Dobra już wiem, dzięki. Do zamnknięcia.
plurr
  1. <?php
  2.  
  3. $form = ... formularz ... '<input type="submit" />' ... endform... ;
  4.  
  5. printf("Niestety nie posiadamy takiej części w bazie <br> Skorzystaj z naszego formularza aby wysłać zapytanie o część.<br> Skontaktujemy się z Tobą tak szybko, jak będzie to możliwe<br> %s", $form);
  6. ?>

Ale nie jest to dobre rozwiązanie, kombinujesz jak koń pod górke ;-)
Lepiej zrobić takie coś, jeśli już mieszasz html z php:

1. <html>
  2. <body>
  3. <form>
  4. <?php
  5. // jakis kod php
  6. ?>
  7. Niestety nie posiadamy takiej części w bazie <br> Skorzystaj z naszego formularza aby wysłać zapytanie o część.<br> Skontaktujemy się z Tobą tak szybko, jak będzie to możliwe<br>
  8. <?php
  9. znow jakis kod...
  10. ?>
  11. </form>
  12. </body>
  13. </html>
erix
Problem rozwiązany. Zamykam.

http://pl.php.net/manual/en/language.types.string.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.