Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] InnerHTML i select
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Puzi
Witam,
Mam taki skrypt:
  1. var opcja_id = 1;
  2. function Dodaj()
  3. {
  4. document.getElementById("opcje").innerHTML += "<select name='opcja"+opcja_id+"' id='opcja"+opcja_id+"'><option value="1">1</option><option value="2">2</option></select><br>";
  5. document.getElementById("opcje").value = opcja_id;
  6.  
  7. opcja_id++;
  8. }

I chcę aby przy dodawaniu kolejnych selektów wybrana opcja w poprzednich była zapamiętana... a niestety tak się nie dzieje...

Proszę o pomoc
skowron-line
przepraszam można jaśniej questionmark.gif co to znaczy zapamiętana gdzie questionmark.gif jak questionmark.gif
wookieb
Chyba chodzi o cos takiego..
Kod
function Dodaj()
{
document.getElementById("opcje").innerHTML += "<select name='opcja"+opcja_id+"' id='opcja"+opcja_id+"'><option value="1">1</option><option value="2">2</option></select><br>";
document.getElementById("opcje").value = opcja_id;

document.getElementById('opcja'+opcja_id).value=document.getElementById('opcja'+(opcja_id-1)).value

opcja_id++;
}
Puzi
Chodzi o to że jak mam dodanych już np. sześć selectów i tam powybierane opcje i kliknę aby dodało mi kolejnego selecta to wszystkie wcześniejsze wybrane opcje kasują się i powracają do pierwszej opcji czyli do 1.

Pomysł wookieb nie działa
wookieb
Cytat(Puzi @ 26.01.2009, 12:45:16 ) *
Chodzi o to że jak mam dodanych już np. sześć selectów i tam powybierane opcje i kliknę aby dodało mi kolejnego selecta to wszystkie wcześniejsze wybrane opcje kasują się i powracają do pierwszej opcji czyli do 1.

Daru wyjasniania to ty nie masz. Zarabiste "zapamietanie" masz tutaj...

Kod
for(var i=0;i<opcja_id;i++)
{
document.getElementById('opcja'+i).selectedIndex=1;
}
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.