Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Logowanie i wyświetlanie danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pa-jong
Witam
moze na pozatek napisze co jest moim celem.

Chce zalogować się na konto i wyświetlic informacje z odpowiedniej podstrony..
problem w tym ze ni huhu nie idzie sie zalogowac :/

głowy juz nie mam...
co robie nie tak ?

1. <?php
  2. $ch = curl_init( 'http://www.ikariam.pl' );
  3.  
  4.     curl_setopt( $ch, CURLOPT_POST, 1 );
  5.     curl_setopt( $ch, CURLOPT_POSTFIELDS, &#092;"uni=s13.ikariam.pl&name=login&password=****\" );
  6.  
  7.     curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTP_VERSION, 1.1);
  8.     curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
  9.     curl_setopt( $ch, CURLOPT_USERAGENT,
  10.                       'Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8.0.3)
  11.                       Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3' );
  12.     curl_setopt($ch, CURLOPT_REFERER, 'http://s13.ikariam.pl/index.php?view=embassyGeneralAttacksToAlly&id=6698&position=5');
  13.     curl_setopt( $ch, CURLOPT_COOKIEFILE, dirname(__FILE__).'/cookie.txt' );
  14.     curl_setopt( $ch, CURLOPT_COOKIEJAR, dirname(__FILE__).'/cookie.txt' );
  15.    
  16.     $page = curl_exec( $ch );
  17.     curl_close( $ch );
  18.     echo $page;
  19.  
  20. ?>
EarthCitizen
Podpowiem Ci, że logujesz się na zły adres winksmiley.jpg
pa-jong
hmm jakto na zły ? blinksmiley.gif przeciez logowanie odbywa się poprzez ikariam.pl, no chyba ze mam dopisac index.php ale w ten sposób tez nie dziala.. coś mam wrazenie ze błąd jest tutaj ale nie bardzo mam pomysł jak to poprawnie wpisac :/

<?php
curl_setopt( $ch, CURLOPT_POSTFIELDS, "uni=s13.ikariam.pl&name=login&password=*****" );
?>
EarthCitizen
A zobacz sobie kod guzika submit smile.gif tam jest taka fajna funkcja w JS, przeanalizuj jej kod i sam zobaczysz... Zmienne z post są ok, no jedna jest tam zbędna winksmiley.jpg
pa-jong
o ja niemądry.. haha.gif

ok, niby przeszło ale teraz wyświetla pustą strone.. w źródle nie ma nic..
jak dobrze rozumuję to powinno się wyświetlic to co się kryje pod tym adresem na który wskazuje CURLOPT_REFERER czyż nie tak ?
EarthCitizen
Ja użyłem Twojego kodu do zalogowania się na s8 i poszło ok... wyświetliła mi się jednak strona po zalogowaniu czyli widok stolicy... ten parametr CURL_REFERER jest tam chyba zbędny... Nie wiem jak to pobrać w jednym wywołaniu curla, ale jak od razu po zalogowaniu zamkniesz pierwsze połączenie i wywołasz jeszcze raz curla z curl_init(strona_ktora_chcesz_pobrac) to działa winksmiley.jpg
pa-jong
hmm dziwne..

mógłbyś wkleić swój cały kod ?
EarthCitizen
Proszę

1. <?php
  2. $ch = curl_init('http://s8.ikariam.pl/index.php?action=loginAvatar&function=login');
  3.  
  4. curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1 );
  5. curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, "uni=s8.ikariam.pl&name=login&password=****");
  6.  
  7. curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTP_VERSION, 1.1);
  8. curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
  9. curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, 'Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3');
  10.  
  11. curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, dirname(__FILE__).'/cookie.txt');
  12. curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, dirname(__FILE__).'/cookie.txt');
  13.  
  14. curl_exec($ch);
  15. curl_close($ch);
  16.  
  17. $ch = curl_init('http://s8.ikariam.pl/index.php?view=embassyGeneralAttacksFromAlly&id=19490&position=7');
  18.  
  19. curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTP_VERSION, 1.1);
  20. curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
  21. curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, 'Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3');
  22.  
  23. curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, dirname(__FILE__).'/cookie.txt');
  24. curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, dirname(__FILE__).'/cookie.txt');
  25.  
  26. echo curl_exec($ch);
  27. curl_close($ch);
  28. ?>
pa-jong
heh twój działa.. mój nie :/ musze miec gdzies literówkę..
No nic tak czy inaczej problem rozwiązany, rano z ciekawości poszukam swojego błędu smile.gif

Dzięki za pomoc,
niech ci bozia w dzieciach wynagrodzi haha.gif, czy jak tam sobie wolisz tongue.gif

Pozdrawiam i
Dobranoc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.