Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mapy google - zasady korzystania
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Arek00
chciałem umieścić na stronie mapkę z zaznaczonymi nadajnikami naszej bezprzewodowej sieci internetowej na takiej zasadzie jak np. ma to inpost http://inpost.pl/?id=197 . podstrona z mapą jest częścią sklepu internetowego. czytając warunki korzystania z map natrafiłem na zapis:

"Mapy Google, w tym wyniki lokalnego wyszukiwania, mapy i zdjęcia, są udostępniane użytkownikowi tylko do osobistego, niekomercyjnego użytku. Mapy Google są udostępniane użytkownikowi biznesowemu wyłącznie do użytku wewnętrznego i nie mogą być redystrybuowane w celach komercyjnych."

czy to oznacza że ja mogę umieścić taką mapę u siebie na komercyjnej stronie a powyższy zapis odnosi się do osoby przeglądającej tą mapę?
Kamil Jura
Nie. To oznacza, że nie możesz świadczyć usług za ich pomocą i nie możesz brać za to pieniędzy. Informować jak najbardziej możesz, bo temu służą mapy google.

Pozdrawiam
webasek
Najlepiej spytaj google jak to rozumie bo ja uważam, że spokojnie można umieścić tą mapę u siebie tylko nie można pobierać za to opłaty bo czymże jest "użytek wewnętrzny" jeśli właśnie nie wyświetleniem mapy u siebie na stronie? Nawet komercyjnej. Tyle, że za to nie wolno pobierać opłaty. Ale lepiej upewnij się u źródła a najlepiej u prawnika.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.