Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Przekazywanie wartości do diva
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
PowR_TocH
Witam,
Na wstępie przepraszam, jeżeli powtórzyłem temat ale przeszukując forum nie znalazłem podobnego tematu.Mam następujący problem - strona index.php zawiera 2 divy: w jednym zawarty jest formularz rejestracyjny drugi zaś jest (chwilowo) pusty. Chciałbym móc wyświetlić w pustym divie informację o udanej rejestracji użytkowniku.
Plik dodaj.php, z którego korzysta formularz wygląda następująco:
Kod
<?php
$Pol = mysql_connect("localhost","root","");
if (!$Pol)
     {
         die('Nie można połączyć: '.mysql_error());
     }
         mysql_select_db('testowa',$Pol);
         $sql = "INSERT INTO uzytkownicy(nazwa,haslo)
         VALUES ('$_POST[imie]','$_POST[pass]')";

if(!mysql_query($sql,$Pol))
         {
             die('Błąd: '.mysql_error());
         }
         else
         {

echo "Dodano rekord";

}
  mysql_close();
?>

Zależy mi na tym aby napis dodano rekord był wyświetlony w pustym divie. Z góry dziękuję za pomoc.
isso
ale chcesz to robić bez przeładowania czy jak? AJAX smile.gif mysle, ze gdzieś tam jest odpowiedź na pytanie, które zadaleś ... ale jest to wszystko jakieś takie mało precyzyjne...
PowR_TocH
Myślałem żeby w jakiś sposób wykorzystać require() lub require_once() podając nazwę pliku jako zmienną np.: $page.php(bo to w ogóle dałoby możliwość zmiany zawartości tego diva) i potem w pliku dodaj.php przekazywać informację o dodaniu lub nie użytkownika na zasadzie index.php?page=dodaj ale nie wiem czy tak się da.
Puzi
To może za pomocą JS...
Nadajesz divowi jakieś id i za pomocą JS czyli document.GetElementById('twoja_nazwa_diva').innerHTML='tu_twoja_tresc_komunikatu'; i to tyle winksmiley.jpg

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.