matixrr
4.02.2009, 00:50:48
A więc dziś będąc na stroniw głównej forum jako ostatni post w tym dziale (Hydepark) widziałem 'Inny punkt widzenia - Buddyzm' chciałem wejśc zobaczyć co to ale temat znikł co w sumie uznałem za normalne i, że nie ma sprawy. Ku ździwieniu wchodze teraz na forum na którym juz przestałem pisać i widze ten sam temat...
I co? Wpisuje ten tytuł w google i Wyniki 1 - 100 spośród około 60,500 dla zapytanie "Inny punkt widzenia - Buddyzm" (język polski). (Znaleziono w 0,12 sek.)
Dla pewności biore nick osoby która zakłada temat i:
Wyniki 1 - 100 spośród około 572 dla zapytanie "Inny punkt widzenia - Buddyzm" Damian907 (język polski). (Znaleziono w 0,07 sek.)
Wyniki 1 - 100 spośród około 4,130 dla zapytanie Damian907 buddyzm (język polski). (Znaleziono w 0,42 sek.)
I tu moje pytanie/zdziwienie. Wg. mnie to spam który dotknął duże fora a co dziwniejsze tak jak tu są tokeny, więc chyba odpada jakiś skrypt tym bardziej że tekst pojawił sie na forach stojacych na roznych skryptach.
Jakas organizacja? Tak łatwo zaspamować fora? Ta osoba a przynajmniej nick to nie jest jednorazowy post a ktoś kto bierze czynny udział w dyskusjach. Czy może przez takie osoby dojdzie do tego iż w ten sposób będziemy musieli prezentować swoje zdanie/przekonywać ludzi do siebie?
itsme
4.02.2009, 08:36:48
user ktory dodal temat do dyskusji zarejestrowal sie kilka minut przed dodaniem tego posta ...
Caly temat zostal sklasyfikowany jako spam i wylądował w koszu ....
wszystko w temacie :-)
kazag
4.02.2009, 10:25:06
To nie roboty, na forum.mikronacje.info również toczy się dyskusja pod tym tytułem. No cóż, ciezko powiedziec, zeby to był spam, raczej prowokacja do rozmowy? Jednak dziwi ta nagła ekspansja buddyzmu.
itsme
4.02.2009, 11:35:53
forum jest dla programistow ktorzy czasem wpadaja na hydepark pogadac na lozne tematy a nie dla userow ktorzy chca poruszyc dla nich wazny temat na hydeparku ...
a taki wlasnie byl user ktorty zalozyl ten temat ...
Cytat(itsme @ 4.02.2009, 11:35:53 )

(...) nie dla userow ktorzy chca poruszyc dla nich wazny temat na hydeparku ...
Tu chciałbym skomentować.
Jeśli fątek założyłby faktycznie użytkownik tego forum (a nie ktoś kto wpadł na chwilę) nie byłoby może problemu. Ale wątek założył spamer, którego z założenia gówno obchodziła ta dyskusja i jak się ona potoczy. Nie miał zamiaru brać w niej udziału i jej czytać.
kazag
4.02.2009, 12:15:18
Rozumiem. Na wspomnianym przeze mnie forum, dla odmiany, założyciel wątku prowadzi ciagle dyskusję. W sytuacji tego forum to faktycznie można uznać za spam.
matixrr
4.02.2009, 14:29:36
No właśnie o to mi chodzi iż ta osoba prowadzi dysukusje na ten temat na wielu forach :|
Z tego co zauważyłem to pierwsze tematy tego typu to przełom listopada i grudnia, więc chyba ktoś jest ostro uparty i pewnie wypisuje to na jakiś największych forach aczykolwiek wpisujac forum do google to forum.php.pl to koncowka pierwszej setki, czyli nie idzie chyba wg. tego spisu...
Damian907
5.02.2009, 16:56:15
Witam
itsme
5.02.2009, 17:39:02
dosc zamykam bo wstyd
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.