Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MYSQL] problem z utworzeniem tabeli w bazie przez skrypt
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tomson
Witam
Postanowiłem zainstalować skrypt galerii ze strony coppermine
Do obsługi skryptu potrzebna jest baza danych którą utworzyłem w panelu administracyjnym serwera na którym mam swoje miejsce
W tej chwili utworzona baza jest pusta
Wyczytałem na stronie coppermine że skrypt po wpisaniu danych w procesie instalacji sam automatycznie utworzy tabele czy co tam mu będzie potrzebne.
Niestety po wprowadzeniu potrzebnych danych nic się nie dzieje.

Czy jest może gotowy skrypt za pomocą którego mógłbym utworzyć przykładową tabelę w bazie z poziomu przegladarki tak aby zaprzeczyć moim przypuszczeniom że w przypadku hostu z którego korzystam taka możliwość jest zablokowana

Coś w tym stylu jak ten instalator

Próbowałem również innej galerii z prostym instalatorem niestety również bez rezultatu
Foxx
Czy skrypt, który instalujesz wyświetla jakieś błędy?
Jakiekolwiek komunikaty?
Czy masz dostęp do jakiegoś interfejsu swojej bazy danych?
Znajdź kod generujący tabele i spróbuj je utworzyć ręcznie.
tomson
obydwa skrypty nie generują błędu
zamieszczam LINK do drugiego skryptu który próbowałem zainstalować bez powodzenia
dla testu zamieszczam dane
username tomek
password dream
hostname localhost
database dbase

jeżeli wpiszę błedne dane to skrypt zgłasza bład natomiast gdy wprowadzam poprawne dane to nic się nie dzieje

P.S. mam dostęp przez panel administracyjny do bazy i mogę tam tworzyć tabele

P.S2 znalazłem taki fragment w dokumentacji skryptu niestety po angielsku

Cytat
A significant number of webhost on the Internet run PHP in safe mode. Coppermine runs without any problem in safe mode and with the "open basedir restriction" active, provided safe mode is properly configured. Unfortunately on many hosts, safe mode is not configured properly.

If your webhost is running PHP in safe mode but is misconfigured, you may need to do the following :

* With a FTP program, change the mode of Coppermine's "include" directory on your server to 0777.
* Do the same for the "albums" and "userpics" directories.
* Check that at the beginning the the "include/config.inc.php" file, you have a line with : "define('SILLY_SAFE_MODE', 1);"

nie do końca rozumiem o co chodzi ale może u mnie jest safe mode
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.