Witam,
Postanowiłem wprowadzić stronicowanie do juz istniejącego kodu wyświetlającego artykuły na stronie, posłużyłem się kodem wziętym z faqa webhelpa:
<?php //ile na strone $ile = 100; if(!$p) $p = 0; // zabezpieczenie przed nienumerycznymi wartosciami $p = (int)$p; $ile = (int)$ile; for($i=0;$i } ?>
wymodziłem coś takiego:
<?php function printColumn11($page,$category) { $link = mysql_connect($dbHost, $dbUser, $dbPass) or die(\"Could not connect : \" . mysql_error()); $ile = 100; if(!$p) $p = 0; $p = (int)$p; $ile = (int)$ile; //tu poza zmianą nazwy na PageArticle nic nie zmieniłem $query = \"SELECT art_name from Article, PageArticle WHERE art_cat_id = $category AND art_id = pga_art_id AND pga_pag_id = $page ORDER BY pga_order_number DESC LIMIT $p,$ile\"; //tu prawdopodobnie jest pies pogrzebany ale się pogubiłem (stosowanie mysql_query z przykładu powoduje błąd parsowania) include('articles/'.$row['art_name'].'.acc'); echo '<a href="%5C%22index.php?RETURN=%27.$_SESSION%5B%27PAGE%27%5D.%27&PAGE=TXT&ARTICLE=%27.$row%5B%27art_name%27%5D.%27%5C%22">'.\"\n\"; } for($i=0;$i //w tej linijce powinno być chyba [url="%5C%22%27.$PHP_SELF.%27?PAGE=%27.$_SESSION%5B%27PAGE%27%5D.%27?p=%27.%28$i*$ile%29.%27%5C%22"] ale po zmianie krzyczy ze nie ma takiej strony } } ?>
wyświetla się prawidłowa ilość linków do stron pasująca do podzielenia ilości artykułów przez 100, pojawia się ostatnie 100 artykułów. no i tu kończą się działające rzeczy
-kliknięcie na link odnoszący się do podstrony powoduje zmianę w adresie na ?p='.($i*$ile) ale strona się przeładowuje i nic z tego nie wynika, dalej jesteśmy na pierwszej stronie wyboru artykułów.. w czasie pisania tego postu uświadomiłem sobie czemu się tak dzieje (znaczy wyświetla się znowu pierwsza strona), strona ma to do siebie ze jestem przykładowo na www.strona.pl/index.php?PAGE=07 i wcisnę backspace (lub wpiszę w pasku adresu główny adres strony) wracając na www.strona.pl przeglądarka dalej pokazuje zawartość strony 07, nie wiem gdzie tego szukać (znaczy zacieśniłem obszar poszukiwań do jednego pliku ale dalej nie wiem co z tym fantem zrobić) ale za długo by wklejać na forum, jest szansa że ktoś by pomógł po PW bądź mailowo?