ogrodomania
7.02.2009, 21:33:30
Witam
Mam pytanie jak zmienić hosting?? Mam stronę na serwerze yoyo, a teraz chce przenieś ją na serwer iSwift.eu jak mam to zrobić. Dodatkowo mam przekierowanie z domeny yoyo.pl na com.pl. Może ktoś mi pomóc??
Nie lubię niepoprawnej składnie no ale cóż.
1. Zgrywasz pliki z yoyo (np. przez ftp) oraz bazę danych (np. przez mysql)
2. Wgrywasz pliki i bazę na nowy serwer
3. Zmieniasz dane w skrypcie dotyczące bazy danych
4. Gotowe !
ogrodomania
7.02.2009, 21:59:46
Oki dziękuje nie wiem jeszcze co to mysql i co to ta baza danych ale poczytam o tym, a co z przekierowanie usuwam go z kodu swojego??
A ja nie wgrywałem zadnych baz danych na serwer tylko pliki za pomocą FTP na serwer. Mam konto gdzie mysql nie jest dostępne (nie byłem na planie Full) czy to coś zmienia??
Dodaj tag do tematu.
Cytat
Oki dziękuje nie wiem jeszcze co to mysql i co to ta baza danych ale poczytam o tym
Jeśli Twoje skrypty nie korzystają z bazy, to pomiń po prostu ten punkt.
Cytat
a co z przekierowanie usuwam go z kodu swojego??
Przekierowanie, czy podpiętą domenę?
Cytat
A ja nie wgrywałem zadnych baz danych na serwer tylko pliki za pomocą FTP na serwer. Mam konto gdzie mysql nie jest dostępne (nie byłem na planie Full) czy to coś zmienia??
Nie, poprostu przegrywasz tylko pliki.
ogrodomania
7.02.2009, 23:51:17
Oki dziękuje Ci. Mam podpiętą domene com.pl i przekierowanie takim oto skryptem:
<?php
if(stristr($_SERVER['HTTP_HOST'],'yoyo') || !stristr($_SERVER['HTTP_HOST'],'www'))
{
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location:
http://www.ogrodomania.com.pl".$_SERVER['REQUEST_URI']);
header("Connection: close");
exit;
}
?>
Rafal_new_PHP
8.02.2009, 10:19:54
Ja to wogole

nie zrozumialem

o co muchodzi tak zagmatwał.
ogrodomania
8.02.2009, 10:26:15
oki zgrałem sobie pliki z yoyo, teraz myśle jakby się dostać za pomocą total comandera na serwer iSwift.eu. by wrzucić tam pliki
phpion
8.02.2009, 10:30:58
Cytat(ogrodomania @ 8.02.2009, 12:26:15 )

teraz myśle jakby się dostać za pomocą total comandera na serwer iSwift.eu. by wrzucić tam pliki

może z użyciem prawidłowych danych dostępowych do serwera?
ogrodomania
8.02.2009, 10:38:49
oki zgrałem pliki z yoyo wgrałem na iSwift. Teraz musze skonfigurować dnsy tak i domene? Wiem ze musze prawidłowych danych uzyc i tak robie ale cos mnie nie łaczy, ale będe próbował dalej
Juz udało mi sie skonfigurować total comandera. Pliki wgrane po wpisaniu adresu w wyszukiwarce nadal kieruje mnie na yoyo
jakiej wyszukiwarce? Google?
To
<?php
if(stristr($_SERVER['HTTP_HOST'],'yoyo') || !stristr($_SERVER['HTTP_HOST'],'www')) {
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently"); header("Location: <a href=\"http://www.ogrodomania.com.pl".$_SERVER\" target=\"_blank\">http://www.ogrodomania.com.pl".$_SERVER</a>['REQUEST_URI']); }
?>
Wrzucasz na yoyo mam nadzieję, a skrut na iSwift działa? Jak tak to poczekaj 24h na przepięcie się dnsów
ogrodomania
8.02.2009, 12:25:39
Zrobiłem tak:
Więc tak:
1.Usunąłem to przekierowanie z kodu html w pliku index.php
2.Wgrałem pliki na iSwift (nie do konkretnego katalogu tylko odrazu na serwer) Skasowałem wszystkie pliki jakie znajdowały sie na serwerze)
3.Tam podpiąłem domene com.pl
4.Uzyskałem połączenie Total Comanderem do serwera gdzie są moje pliki
5.W nazwa pl tam gdzie mam wykupioną domene wprowadziłem dns iSwift
6.Pod moim adresem www nie ma mojej strony
7.W yoyo usunąłem domene com.pl i pozostała tam tylko domena yoyo.pl (usunąłem pliki z serwera yoyo)
Kurde pierwszy raz robie zmiane hostingu i nie wiem czy dobrze zrobiłem może o czymś zapomniałem
Chyba wszystko

Jeśli serwis działa to znaczy że o niczym nie zapomniałes
Autor olał prośbę o dodanie tagu do tematu, więc zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.