Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bogaty ojciec, Biedny ojciec
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
matt
No własnie, czytał ktoś z Was książke Roberta Kiyosakiego pt. Bogaty ojciec, Biedny Ojciec. Książka godna polecenia( i kupienia Kup :wink: ), można się z niej wiele nauczyc, jak robić wiekszą kase i nie tylko. Polecam!

Mała recenzja książki
Cytat
Kiyosaki miał "dwóch ojców". Biologicznemu, który posiadał doktorat i piastował stanowisko dyrektora departamentu edukacji na Hawajach, nigdy nie wystarczało pieniędzy do pierwszego i umarł w długach. Drugiemu, który porzucił szkołę w wieku 13 lat, udało się zrealizować swoje życiowe plany i stał się jednym z najbogatszych ludzi na Hawajach. Swój sukces stania się milionerem Kiyosaki zawdzięcza im obu - chociaż rady te były bardzo odmienne. Autor zaczyna opowiadanie od swojej pierwszej przygody z pieniędzmi, gdy miał 9 lat. Wraz z synem bogatego ojca zaczęli produkować pięciocentówki, gdyż tak rozumieli wtedy pojęcie: "rób pieniądze".  

Aby stać się bogatym, nie musisz posiadać specjalnego wykształcenia ani wyszukanych umiejętności. Tak naprawdę, wielu ludziom wykształcenie przeszkadza w dojściu do prawdziwego majątku, gdyż szkoła czy uczelnia wpoiła im świadomość pracy na etacie. Kiyosaki nauczy Cię, jak się wyzwolić z tego stanu i jak rozwinąć skrzydła swojej niezależności.  
FiDO
Ja czytalem rok temu jak bylem na wakacjach u wujka. Polecil mi ja, wiec lyknalem w chyba 2 dni (co jest dosc dziwne jak na mnie winksmiley.jpg ). Jest faktycznie dosc ciekawa (i bardzo lekko sie czyta), choc juz niewiele z niej pamietam.
Swoja droga nie kazdy sie nadaje do tego typu pracy o jakiej pisze autor, wiec nie mozna o niej powiedziec, ze jest panaceum na bezrobocie, aczkolwiek przeczytac nie zaszkodzi snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.