Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Pozycjonowanie i wysokość div'ów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
killedbill
Witam!

Mam problem z pozycjonowaniem dwóch div'ów. Są położone obok siebie, mają 'float: left;'. Czy jest jakiś sposób, żeby uzależnić wysokość jednego od drugiego? To znaczy, żeby div po prawej zawsze miał identyczną wysokość, co ten po prawej.
Zależy mi na tym, ponieważ oba mają to samo tło scharakteryzowane tak:
  1. background: #kolor url('images/xxx.png') no-repeat bottom;

Pozdrawiam!
Lion_87
To może te 2 DIVy daj w DIVa i jemu daj background...
killedbill
Od tego właśnie zacząłem, ale z kolei ten div pod tymi dwoma obok siebie nie chciał 'zsynchronizować' wysokości z nimi... Zachowywał się tak, jakby nic w nim nie było.

Taki div, który ma w sobie 2 inne, nie traktuje ich u mnie jako wypełnienie - nie rozciąga się zgodnie z nimi, tak jak na przykład w przypadku tekstu. Rozciąga się pod wpływem zawartego tekstu, ale nie zawartych w nim div'ów. Czy można sprawić, żeby reagował on na zawarte divy tak samo, jak na tekst?
drzalek
Z tego co zrozumiałem, to chodzi Ci o to o co w tym temacie , który zresztą był przed chwilą smile.gif
killedbill
Oh! Dzięki wielkie!! Z pewnymi modyfikacjami zastosowałem w tym przypadku metodę podaną tu:

http://perfectionorvanity.com/2007/03/07/r...ny-layoutu-css/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.