Mam mały problem, który zapewne ma jakieś banalnie proste rozwiązanie (gorzej, jeśli nie).
Otóż załóżmy, że mam formularz, który znajduje się na stronie kodowanej w standardzie UTF-8.
Wszystko pięknie, ładnie ... ale ... ów formularz przekierowuje do innej strony kodowanej w standardzie ISO-8859-2.
Oczywiście gdy wpisze się dane, kliknie szukaj, otworzona zostanie strona docelowa a na niej ... "nie znaleziono szukanego wyrazu" ... powodem są polskie znaczki, które wysłane ze strony UTF na stronie ISO przyjmują fantazyjne kształty nijak nie przypominające naszych rodzimych :/
Po rekonesansie w google znalazłem częściowe rozwiązanie - accept-charset="ISO-8859-2". Elegancko ... prosto ... szybko ... NIEKOMPATYBILNE Z IE :/ Normalnie zespół M$ od IE wypuszcza kaszanę za kaszaną. I to nie tylko IE6 ... sztuczka w IE7 też nie działa ...
Czyli przykładowy formularz:
Na FF i Operze zadziała bez problemu. Po wpisaniu Poznań, Wrocław ... na stronie docelowej zostanie wykonane poprawne zapytanie. Jednak pod IE krzaki jak były tak są.
Jest jakiś elegancji sposób na uporanie się z tym problemem?