Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Ramka z tekstem w ramce <div>...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
_Martin_
Witam

Mam mały problemik chciałem wykonać takie coś...

A Wychodzi mi to:

Wszystko na divach

1. <div class="picker-medium" style="float: left;">
  2. <div class="picker-head"></div>
  3. <div class="picker-text">
  4.  
  5. <div class="id9">&nbsp;&nbsp;<font color="6d9a0b" size="2"><b>Dywizja:</b></font></span></span><span class="prawa"><input name="liga" value="CosTam"></span></div>
  6. <br><br>
  7. <div><span class="lewa">&nbsp;&nbsp;<font color="6d9a0b" size="2"><b>Liga:</b></font></span></span><span class="prawa"><input name="liga" value="CosTam"></span></div>
  8. <br><br>
  9. <div><span class="lewa">&nbsp;&nbsp;<font color="6d9a0b" size="2"><b>Sezon:</b></font></span></span><span class="prawa"><input name="liga" value="CosTam"></span></div>
  10.  
  11.  
  12. </div>
  13. <div class="picker-bottom"></div>
  14. <div class="sep"></div></div>

Chodzi o to że jak widać na 2 obrazki text divizja jest w prawym górnym rogu a input w prawym dolnym a chciałem zeby było wszystko wyśrodkowane tzn Text był na środku po prawej a input po lewej

CSS do diva id9:

1. div.id9 {
  2. width: 39.00%;
  3. height: 5.67%;
  4. position: absolute;
  5. background: #f4f4f4;
  6. border: 1 solid #ffffff;
  7.  
  8. }

smile.gif
isso
hmm zaraz to zobaczę, ale tak na marginesie - to chyba <font> został wycofany ;o?
_Martin_
Zmieniłem trochę to i wyszło tak:

1. div.id9 {
  2. width: 100.00%;
  3. background: #f4f4f4;
  4. border: 1 solid #ffffff;
  5.  
  6. }

1. <div class="id9">&nbsp;&nbsp;<font color="6d9a0b" size="2"><b>Dywizja:</b></font></span></span><span class="prawa"><input name="liga" value="CosTam"></span></div>
  2.  
  3. <div class="id9"><span class="lewa">&nbsp;&nbsp;<font color="6d9a0b" size="2"><b>Liga:</b></font></span></span><span class="prawa"><input name="liga" value="CosTam"></span></div>
  4.  
  5. <div class="id9"><span class="lewa">&nbsp;&nbsp;<font color="6d9a0b" size="2"><b>Sezon:</b></font></span></span><span class="prawa"><input name="liga" value="CosTam"></span></div>

Co do font jasne ale ja tak tylko próbnie na locahoscie robie tak że smile.gif wiesz Chodzi teraz o ten 1 div gdzie się rozwala a pozostałe idą fajnie smile.gif
piotrooo89
nie wiem czemu tu:

1. <div class="id9">&nbsp;&nbsp;<font color="6d9a0b" size="2">

nie masz nadanego tego
  1. <span class="lewa">

tak jak w pozostałych.
isso
wyrzuć te spany i zrób na divach smile.gif
drzalek
Proponuje zostawić te divy co są, span'y i font'y zastąpić <p> i odpowiednio ustawić te <p> w stylach tzn. marginesy, float'owanie, color, pogrubienie. Dodatkowo możesz też ustawić właściwości input'ów w stylach, będzie wtedy łatwiej je zmienić, tym bardziej, że są takie same.
Spawnm
a daj najzwyklej:
  1. <div class='box'>
  2. <div class='name'>liga</div>
  3. <input type='text' name='name'>
  4. </div>

i css:

1. div.name {
  2. width: 200px;
  3. float:left
  4. }
  5. div.box {
  6. width:300px;
  7. height:30px
  8. }

i powiedz czy działa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.