Mam trochę dziwny problem. Wziąłem się za tworzenie HTMLParser'a Do mojej aplikacji. Problem polega w stworzeniu drzewa tablic. np
Cytat
$HTMLarray['html'] = array();
$HTMLarray['html']['body'] = array();
$HTMLarray['html']['body']['title'] = "Php Forum";
$poziom_zagniezdzenia = array('html', 'body');
while(cos tam) {
$nowy_tag = "div";
array_push($poziom_zagniezdzenia, $nowy_tag); // Dzięki temu program wie że akurat operuje na divie w tagu body w tagu html
//i tutaj nastepuje pytanie jak za pomoca inforrmacji w $poziom_zagniezdzenia stworzyć w //$HTMLarray['html']['body'][$nowy_tag] tablice. Chodzi o to że program ma operować na różnej glębokości //zagnieżdżenia czyli nie moge dać $HTMLarray['html']['body'][$nowy_tag] ale wymyślić jakiś uniwersalny sposób //który odczytuje zagnieżdżenie z $poziom_zagniezdzenia i zapisuje jakieś dane
}
$HTMLarray['html']['body'] = array();
$HTMLarray['html']['body']['title'] = "Php Forum";
$poziom_zagniezdzenia = array('html', 'body');
while(cos tam) {
$nowy_tag = "div";
array_push($poziom_zagniezdzenia, $nowy_tag); // Dzięki temu program wie że akurat operuje na divie w tagu body w tagu html
//i tutaj nastepuje pytanie jak za pomoca inforrmacji w $poziom_zagniezdzenia stworzyć w //$HTMLarray['html']['body'][$nowy_tag] tablice. Chodzi o to że program ma operować na różnej glębokości //zagnieżdżenia czyli nie moge dać $HTMLarray['html']['body'][$nowy_tag] ale wymyślić jakiś uniwersalny sposób //który odczytuje zagnieżdżenie z $poziom_zagniezdzenia i zapisuje jakieś dane
}
Mam nadzieje że wyraźnei napisałem bo nawet nie wiedziałem jak to opisać