Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] prosty CMS przy użyciu e-maila
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mojito
Czy da się tak zrobić - na pewno się da, tylko nie wiem jak - żeby zmieniać tekst ma stronie przez wysłanie mejla zawierającego nową treść? Żeby działo się to automatycznie? Np. Księgowa wysyła treść nowego rozporządzenia na adres mailowy. Jakiś php odczytuje mejla i nadpisuje treść pliku, który w htmlu został includowany w jakimś divie, a sam div jest ostylowany w CSSie.

questionmark.gif
f1xer
da się, odpowiedź napisałeś w pytaniu a co do gotowca to raczej nikt ci nie napisze, zadaj bardziej konkretne pytanie
mojito
heh... nie chcę gotowca, wolałbym raczej jakiś kierunkowskaz, poradę jak to ugryźć.

W sumie jak to przemyślałem i przegadałem z kilkoma uczonymi w kodzie ode mnie, doszedłem do wniosku, że jest to rozwiązanie przede wszystkim niebezpieczne i lepiej przysiąść i napisać zwykły prosty CMS i nieco przeszkolić Klienta.

Ale jakby ktoś miał pomysł na rozwiązanie tego problemu, to warto by było go poznać :_)

Dzięki
erix
Cytat
heh... nie chcę gotowca, wolałbym raczej jakiś kierunkowskaz, poradę jak to ugryźć.

imap_open" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual plus pozostałe funkcje z tej grupy. CRONem odpalasz co np. 5 minut skrypt, który sprawdza pocztę, jeśli nowa wiadomość - wrzuca nowy artykuł. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.