Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rozszerzenie PHP bez debugu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Luciano
Witam,

Staram sie skompilowac wlasne rozszerzenie w postaci dynamicznej biblioteki. Problem polega na tym, ze bez wzgledu co ustawie w ./configure (np. --disable-debug) po kompilacji zawsze jest ten sam efekt. Gdy wywoluje funkcje DL pokazuje mi ten sam error:

Warning: dl(): hello: Unable to initialize module
Module compiled with module API=20060613, debug=1, thread-safety=0
PHP compiled with module API=20060613, debug=0, thread-safety=0
These options need to match

Szukalem caly dzien rozwiazania tego problemu eksperymentowalem z roznymi ustawieniami i za cholere nie moge skompilowac tego z debug=0. Jesli ktos wie jak rozwiazac ten problem byl bym bardzooo wdzieczny.

Pozdrawiam!
Zyx
Jeśli Mahomet nie może przyjść do góry, niechaj góra przyjdzie do Mahometa. Skompiluj PHP z obsługą debugu i po problemie. Tak zresztą zaleca sama dokumentacja PHP:

http://docs.php.net/manual/en/internals2.b...environment.php

Rozszerzenia do zwyczajnej pracy, a nie ich rozwijania, kompiluje się trochę inaczej.
Luciano
To nie rozwiazuje problemu. Mam PHP skompilowane z symbolami do debugu i moge sobie odpalic rozszerzenie ale nie w tym rzecz. Ja chce to skompilowac bez debugu.
Zyx
A używasz phpize?
Luciano
Tak uzywam i nie ma znaczenia jakei rozszerzenie kompiluje na jakiej maszynie - zawsze jest w debug mode
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.