Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ php + xml ]
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
crybaby
Witam szanownych forumowiczów , 

Chcialbym edytować oras wyświetlać na stronie dane ubrane w xml`a , mój problem nie polega jak to zrobić ale w tym iż moja firma hostingowa ma starego apache oraz php4 , i z tego co widziałem nie ma żadnych modułów zainstalowanych do obsługi xml :/ 

Pytanie czy darować sobie xml`a czy spróbować wymóc na firmie hostingowej doinstalwoanie modułów xml`a :/ questionmark.gif a moze jakieś inne rozwiązanie , proszę doradzcie bo nie chce zaczynać czegoś robic a w środku projektu dojść do tego że nie mogę brnąć dalej ;/ 

z góry dziękuję za odpowiedzi 

pozdrawiam
chlebik
XMLParser jest na stronie manuala opisywany tak (jego instalacja):

Cytat
Te funkcje są domyślnie włączone i używają dołączonej biblioteki expat. Możemy wyłączyć obsługę XML podczas kompilacji dodając opcję --disable-xml. Jeśli kompilujemy PHP jako moduł do Apache w wersji 1.3.9 lub późniejszej, wówczas PHP automatycznie użyje biblioteki expat dołączonej do Apache. W przypadku gdy nie chcemy używać dołączonej wersji biblioteki expat, to powinniśmy skonfigurować PHP z opcją --with-expat-dir=KATALOG gdzie KATALOG powinien wskazywać na katalog, w którym zainstalowano expat.

PHP w wersji dla systemów Windows posiada wbudowaną obsługę dla tego rozszerzenia. Nie trzeba ładować żadnych dodatkowych rozszerzeń, aby używać tych funkcji.

Zobacz jak to wyglada u Ciebie na serwerze (jakie konkretnie moduly sa aktywne i co sie da z tym zrobic). Pomijajac jednak wszystko - stary Apache i PHP4 naprawde nie wroza nic dobrego, na twoim miejscu uciekalbym od takiego 'hosta' bardzo daleko.
crybaby
Znalazłem XML parser i nawet udało mi się odczytać xml`ki za jego pomocą. Jednak to tylko połowiczne rozwiązuje mój problem ponieważ chciałbym te xml`ki również edytować. 

Tak wiem host troszke do kitu ale nie miałem wyjścia ponieważ moja firma ma wykupiony tam hosting i ani mysli go zmieniać :/ mogę jedynie domagać sie upgrade oprogramowania . 
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.