Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kolejne moje kodowanie
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Artu123
http://artu123.pl/projekty/postal/index.html

To kolejna moja praca kodowanie . Starałem się poprawić wszystko to co miałem źle w poprzednich 2 pracach . Proszę znowu o surowe oceny .
ShadowD
Przy łączu przekraczającym 8mb strona ładuje się około 15 sekund nie wiem czy to wina servera czy grafiki która jest sporo za spora... ;]
Natomiast samo odświeżenie zajmuje 8.

Grafika nawet nawet ale można by poprawić te 2 błędy w kodzie...
Artu123
Cytat(ShadowD @ 8.03.2009, 16:16:07 ) *
Przy łączu przekraczającym 8mb strona ładuje się około 15 sekund nie wiem czy to wina servera czy grafiki która jest sporo za spora... ;]
Natomiast samo odświeżenie zajmuje 8.

Grafika nawet nawet ale można by poprawić te 2 błędy w kodzie...

Ja mam 1mb i ładuje mi się około 6 sekund z grafiką . Tobie tak długo się pewnie ładowało przez serwer, bo darmowy jest :/

A że grafiki jest sporo to nie moja wina . W ogóle jakiś klient dziwny tongue.gif

http://extreme.boo.pl/postalsitev1.jpg

To lay , który zrobił grafik i klientowi się nie podobał i musiał zmienić na taki jaki jest .

http://artu123.pl/projekty/postal/images/tlo.jpg

Takie tło musiałem zrobić . Nie dało się skrócić .
sowiq
Tak na szybko:

To by się pewnie dało zrobić bez zewętrznego div'a:
  1. <div id="menu">
  2. <ul id="menuul">

To bym zrobił na <ul />:
  1. <div id="stopka">
  2. <div class="link11"><a href="" class="stopkalink">Strona główna</a></div><!-- koniec .link1 -->
  3. <div class="link12"><a href="" class="stopkalink">Forum</a></div><!-- koniec .link2 -->

Tak BTW - jak robisz puste linki, to nadawaj im href="#" - walidator się nie pluje, że
Cytat
line 225 column 26 - Warning: <a> attribute "href" lacks value

[edit]

A na temat umieszczania daty i godziny na stronie ktoś Ci już chyba kiedyś pisał winksmiley.jpg
Artu123
"A na temat umieszczania daty i godziny na stronie ktoś Ci już chyba kiedyś pisał winksmiley.jpg "

Nie nie pisał, a co ejst zle w tej dacie i godzinie ?

A linki bede przypisywal jak to pod cms bede podpinal i klient będzie pisał jakie linki wstawić itp..
Crozin
Cytat
Tak BTW - jak robisz puste linki, to nadawaj im href="#" - walidator się nie pluje, że
Puste linki? Takich w ogóle być nie powinno, a nie "że się walidator pluje" winksmiley.jpg
Artu123
Ja tam różnicy nie widzę, czy przypisałem link czy nie , mi to żadnej różnicy nie robi . Jak będę przypinał ten szablon pod cms to wtedy będę umieszczał takie linki jak klient będzie kazał .
sowiq
Ok, to może nie do Ciebie. Ale każdemu to piszą, więc Ciebie nie ominie winksmiley.jpg Po co podawać na stronie datę i godzinę? Jeśli człowiek nie jest po 4-dniowym melanżu, to przeważnie orientuje się jaką mamy datę, a zegarek ma w tray'u, na pulpicie, w komórce, na ścianie czy na przegubie ręki.
Artu123
Cytat(sowiq @ 8.03.2009, 16:36:28 ) *
Ok, to może nie do Ciebie. Ale każdemu to piszą, więc Ciebie nie ominie winksmiley.jpg Po co podawać na stronie datę i godzinę? Jeśli człowiek nie jest po 4-dniowym melanżu, to przeważnie orientuje się jaką mamy datę, a zegarek ma w tray'u, na pulpicie, w komórce, na ścianie czy na przegubie ręki.

Lay nie ja robiłem a godzinę za pewnie kazał wstawić klient tongue.gif
sowiq
Cytat(Crozin @ 8.03.2009, 16:34:30 ) *
Puste linki? Takich w ogóle być nie powinno, a nie "że się walidator pluje" winksmiley.jpg
W gotowym projekcie - jak najbardziej. Ale tutaj mamy do oceny sam pocięty layout - czysty HTML bez implementacji czegokolwiek na serwerze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.