Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Joomla] - kurs pisania szablonów
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Berkovits
Właśnie napisałem prosty kurs pisania szablonów pod Joomlę. Jest naprawdę elementarny (jeśli chodzi o wiedzę co do Joomli), bo i ja mam elementarną wiedzę. Może się komuś przydać; nie ma bowiem wielu takich kursów w języku polskim.

Link:kurs szablonów

Strona, na której ją umieściłem, treścią nie pasuje do takiego kursu, ale tak mi było najwygodniej.
f1xer
Nawet nawet ten kursik proponuje jednak w Podstawowe dane szablonu dodać trochę info o <position>
Berkovits
Jest to w <<Pozycje modułów - mała uwaga>> smile.gif

Nowy post:

Może to nie odpowiednie miejsce na to pytanie, ale dotyczy kursu, który zamieściłem, o którym napisałem wcześniej. Kurs jest dobrze widoczny pod Operą i IE, ale Firefox źle (a w zasadzie w ogóle) interpretuje style, które zamierzyłem. Wydaje się, że FF nie dopuszcza arkuszy stylów generowanych dynamicznie, tzn.

<link rel="stylesheet" href="skrypt.php?parametr=jakis" type="text/css" />

Czy to możliwe? (może błąd tkwi gdzie indziej, ale ja nie potrafię znaleźć)
stachuf11
dawno do joomli nie zaglądałem, ale mam pytanie co do szablonów- czy można też użyszać smarty jako szablonów do joomli, bo jak wcześniej zaglądałem z 2 lata temu- nie było takiej mozliwości i to mnie zniechęciło
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.