Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Znaczący spadek jakości - co jest ??
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
primo
Witam,

ostatnimi czasy komp zaczął mi się straszliwie wieszać, sam restartować i robić inne dziwne rzeczy bez mojego udziału. Pomyślałem że wir jakiś panuje i go złapałem, ale po sprawdzeniu wszystkimi możliwymi sposobami na wiry nic nie ma ;( No dobra sobie myślę spróbuję format c:
Sformatowałem hdd, ba nawet usunąłem partycję na której był system, a tu po zakończonym formacie i załadowaniu systemu pierwszy restart i cisza. Widzę dysk miele, ale ciągle widzę czarną planszę. Wreszcie po 5 minutach pojawia się pasek postępu ładowania systemu i po kolejnych 2 dochodzi do końca (już pomijam fakt że zainstalował do końca itd. później 2 restart i fakt czarnej planszy zaś się pojawia). Kurcze już mi brak pomysłów co na to poradzić. Czuję się jakbym miał Xp zainstalowanego na pc286; co dziwne później jak już załaduje system to wszystko chodzi płynnie itd. bez widocznych objawów spadku jakości. No nie licząc tego, że może się gdzieś w każdej chwili zawiesić, pewnikiem jest że wiesza się przy próbie wrzucenia czegokolwiek na dyskietkę. Dodam tylko, że wspomniany system to Xp, a sprzęt: płyta główna msi kt3 ultra, hdd 80 gb seagate IV barracuda, 256 ram; zawsze pracowałem na xp i nigdy nie było problemów, więc tym większe me zdziwienie i niemoc...

poradzicie coś proszę questionmark.gif

pozdrawiam
scanner
Może idź na forum poświęcone sprzętowi?
Hydepark hydeparkiem, ale znowu bez przesady...
PrZeMoL
zobacz czy jak wymienisz ram to bedzie to samo... kiedys mialem podobny problem
albo sterowniki do chipsetu... tez tak mialem tylko na 98 ale to juz po uruchomieniu systemu
spenalzo
Ale czemu się dziwisz?
Nie wiesz, że rozwinięciem nazwy XP jest eXPerimental? winksmiley.jpg

Swoją drogą - sprawdź czy masz podłączoną i sprawną stację dyskietek, bo mi sie Windows wiezał przy odczycie z uszkodzonej stacji dyskietek.
Wolne działanie - sprawdź czy masz włączone Cache L2 w setupie kompa.
kubatron
http://ocm.pl/ to jest strona o sprzęcie komputerowym wejdz sobie na forum i popytaj :wink:
primo
z innej beczki spróbowałem, wsadziłem inny dysk, zrobiłem instalke i chodzi ok, a na tym 80 gb lipa, spróbowałem z dosa format c:/u i co rusz wyskakuje: "Odzyskiwanie jednostek alokacji" -- czy to oznacza walnięty dysk questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.