Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] GTA Multiplayer: Multiplayery do Grand Theft Auto
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
stasieks

Strona/blog poświęcony głównie tematyce multiplayerów do serii Grand Theft Auto - GTAIV(GTA4), Multi Theft Auto(MTA), San Andreas Multiplayer(SA-MP), Vice City Multiplayer(VC-MP), Liberty Unleashed, GTA Rumble, GTA2. W sieci już ponad 3 lata (2 na tej domenie). Spora kolekcja artykułów, mini downlaod (głównie z paczkami klient/serwer) oraz najświeższe newsy...

Nie chciałbym narzucać tu nikomu stylu oceniania, ale wypowiedzi typu "żal", "fajne" mogłyby zawierać również kilka konstruktywnych zdań.

www.gtanet.info
bazyliszek83
Ogólnie stronka fajna i ciekawa. Mi rzuciło się w oczy jedynie złe rozplanowanie menu po prawej. Jak dla mnie tego tam jest za dużo. Warto by pozwijać domyślnie te kategorie, ew pokazywać np. 3 najbardziej popularne tagi w danej kategorii. Było by to bardziej przejrzyste...
pEbE
Strona ładnie zaprojektowana. Sporo konkretnych informacji, jednak szkoda, że na Twojej stronie nie ma wzmianki o MTA:VC. Przydałoby się jeszcze troszkę własnej twórczości, bo narazie strona zawiera dużo suchych informacji które są zawarte na większosci stron o tej tematyce.
Ocena 6/10, pozdrawiam
drake88
Wykazujesz się dość ciekawą tematyką, bardzo dobrze i przejrzyście udała Ci się góra (top), jest też sporo treści więc jest też co darzyć uznaniem.

Życzę powodzenia i pozdrawiam!
vonEverest
erix
  • w niektórych miejscach niedopracowana grafika, np. przesunięcia o parę px
  • 2 MiB na stronę główną, to stanowczo za dużo
  • przyjrzyj się cieniom, trochę odstają wyglądem od strony
  • krzaki zamiast polskich znaków w menu tongue.gif
  • background-attachment: fixed, ale to juz kwestia gustu. winksmiley.jpg

7/10
stasieks
erix jakiej przeglądarki używasz i pod jaką rozdzielczością?

Cytat
krzaki zamiast polskich znaków w menu tongue.gif

rano edytowałem panel i widocznie złe kodowanie ustawiło smile.gif
erix
Cytat
erix jakiej przeglądarki używasz i pod jaką rozdzielczością?

A co to ma za znaczenie? Ma być ok we wszystkich. Teraz siedzę akurat pod Operą 9.64. I sobie zmieniam rozdzielczość co jeden piksel od ~1100 do ~1280 szerokości, raz przesunięcie jest, raz nie ma. tongue.gif
Moli
- Za duży ten gościu na motorze
- Czcionka strasznie nie czytelna (wszystko takie same, pogrubione na biaym tle - zlewa sie)
- Zbyt rozbudowane menu i nie porzebny lewy margines
stasieks
Cytat(erix @ 23.03.2009, 17:58:29 ) *
raz przesunięcie jest, raz nie ma. tongue.gif

Przesunięcie pojawia się pewnie przy 1024px - z mojej winy, a raczej mojej rozdzielczości. U siebie mam 1600x1200 i nie zauważyłem, że top przesuwa się na mniejszej (nie wspominając już na poniżej 1000). Mimo to w wolnej chwili postaram się z tym uporać smile.gif

Cytat(Moli @ 23.03.2009, 18:38:09 ) *
- Za duży ten gościu na motorze

Osobiście jestem zwolennikiem proporcji i wolę by obie postacie miały podobne wymiary niż jedna z nich miała gigantyczna głowę w stosunku do drugiej. Efekt wyjścia poza top strony był zamierzony i moim zdaniem dodaje oryginalności stronie.

Cytat(Moli @ 23.03.2009, 18:38:09 ) *
- Czcionka strasznie nie czytelna (wszystko takie same, pogrubione na biaym tle - zlewa sie)

Czcionka nie jest pogrubiona, a o ile się nie mylę to trebuchet - nieco niższa od ariala, ale przy 12px różnica jest naprawdę niewielka. Przyznam się, że mam problemy ze wzrokiem (-), ale nie odczuwam by jakiś tekst mi się zlewał.
erix
Cytat
Przesunięcie pojawia się pewnie przy 1024px - z mojej winy, a raczej mojej rozdzielczości. U siebie mam 1600x1200 i nie zauważyłem, że top przesuwa się na mniejszej (nie wspominając już na poniżej 1000). Mimo to w wolnej chwili postaram się z tym uporać

Problemem jest raczej wycentrowany kontener, który ma nieparzystą szerokość. Poza tym, jakie znaczenie ma rozdzielczość, skoro mogę sobie zmienić rozmiar okienka przeglądarki i również zaobserwuję babola?

Cytat
Efekt wyjścia poza top strony był zamierzony i moim zdaniem dodaje oryginalności stronie.

Otwórz sobie stronę na netbooku. tongue.gif
Spawnm
a teraz zobacz jak kto wygląda pod ie6 tongue.gif
strasznie długo się ładuje...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.