Mam takie pytanie:
Przykładowo otwieram sklep komputerowy w internecie no i mam skrypt sklepu załóżmy że to już funkcjonuje są w nim produkty itp.
Przykładowa domena dla tego sklepu to ekomp.pl no i teraz moje pytanie czy mogę do 1 strony dać wiele domen (tak moge...) ale czy google zaindeksuje mi strone pare razy pod różnymi domenami czy będzie to traktowane jako spam czy coś ?załóżmy że mój kod w php wyglądał by tak:
<?php $domena = (tutaj pobieram domene); // pobrana domena np www.ekomp.pl lub www.procesory.pl if ($domena == 'www.ekomp.pl') { $keywords = 'sklep komputerowy, komputery, laptopy ...'; $description = 'Sklep komputerowy ....'; $title = 'Sklep komputerowy'; } else if ($domena == 'www.procesory.pl') { $keywords = 'procesory komputerowe, pamięć ram, laptopy ...'; $description = 'Procesory komputerowe ....'; $title = 'Procesory kopmputerowe'; } else { $keywords = 'ekopm, sklep, pecet ...'; $description = 'Sklep komputerowy ....'; $title = 'Sklep komputerowy'; } ?>
zależy na jaką domene wejdzie boot to takie dostanie słowa kluczowe opis i tytuł, jednak treść strony będzie zawsze taka sama.
Czy takie coś wchodzi w grę czy będzie spamem ?
Jeżeli nie to jak zrobić aby np jak ktoś wpisze sklep komputerowy w google to wyskakuje domena ekomp.pl a jak procesory komputerowe to procesory.pl oczywiście te 2 strony są identyczne tylko mają różne domeny ? dodawać do katalogów po 2 różne domeny ?
Do administratorów: nie wiem czy umieściłem to w dobrym dziale... w razie czego proszę o przeniesienie lub informacje.
Pozdrawiam