Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: syntaxhighlighter2 niedziała
Forum PHP.pl > Forum > PHP
LordRaven
Witam,
Kupiłem sobie nowy hosting z panelem plesk zainstalowałem tam najnowszego wordpressa + syntaxhighlighter2, jednak plugin syntaxhighlighter2 nie działa :/

Gdy wstawiam kod pomiędzy tagi [sourcecode language='php'][/sourcecode] i daje opublikuj, wpis się dodaje jednak wszystko co jest pomiędzy tagami usuwa się i zostaje samo [sourcecode language='php'][/sourcecode].

Tak samo jest gdy w wpisie znajduje się <?php kod ?> zostaje to usunięte ze wpisu, tylko gdy wpisuje bez znaczników <?php ?> skrypt pomiędzy pokazuje się ale w [sourcecode language='php'][/sourcecode] to nie działa.
Na 2 innych hostingach mam tą samą wersje i ten sam plugin i wszystko działa tylko na tym nowy to się usuwa :/. Więc na 99% to wina hostingu.
Mam ktoś pomysł przez co to może się dziać i jak to można naprawić?

Dzięki za wszelką pomoc
piotrooo89
ja Ci polecam GeShi. sam z niego korzystam i hula, aż miło.
LordRaven
sprawdziłem GeShi też nie działa, gdy wstawiam <pre lang="php" line="1"></pre> wyświetla się tylko kawałek strony do momentu tam gdzie jest wpis z <pre lang="php" line="1"></pre> a reszta strony się nie loguje wogule.

Chyba coś jest z tym hostingiem, może trzeba coś wyłączyć w panelu pleska, może to jest jakieś zabezpiecznie żeby sie nie wyświetalo źródło php.
Ma ktoś jakiś pomysł?
piotrooo89
a wogóle włączasz ten plugin w panelu administracyjnym?
LordRaven
no jasne że włączam, sprawdziłem przed chwilą GeShi na starym hostingu i piknie śmiga, a na nowym strona loaduje się do momentu gdzie ma być kod i reszta strony cała biała się wyświetla. Postawiłem skrypt wordpressa 3 razy i za każdym razem jest tak samo. Sprawdzałem pluginy syntaxhighlighter plus , syntaxhighlighter2, GeShi i żaden nie pokazuje kodu sadsmiley02.gif , a na dwóch starych hostingach gdzie jest ta sama wersja wordpressa i pluginów wszystko śmiga bez problem.

Po wstawieniu kodu za pomocą GeShi strona sie ucina, a za pomocą syntaxhighlighter2 ramka gdzie ma być kod pojawia się ale jest pusta.
I po naciśnięciu opublikuj wpis się dodaje ale wszystko co jest pomiędzy tagami usuwa się ze wpisu, i jak daje edytuj wpis to pomiędzy tagi nic niema.

-------------------------------------
Już chyba wiem przez co mi nie dodaje i nie pokazuje wpisów z kodem php, na hostingu jest załączony php safe_mode sadsmiley02.gif coś mi sie wydaje że to jego wina.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.