nasir
29.03.2009, 21:18:25
Witam serdecznie!
Do tej pory bawiłem się html, ale zupełnie w podstawowy sposób. Dlatego sam nie mogę sobie poradzić z problemem, który napotkałem. Pragnę stworzyć stronę, która działała by na podobnej zasadzie co SPAM
Jednakże nie rozumiem, w jaki sposób pliki z prezentacjami są składowane na serwerze. Co generuje linki dla Klientów - pod linkiem znajduje się spakowana prezentacja.
Przede wszystkim, zależy mi na tym, by umieścić prace na serwerze, tylko w taki sposób, aby nie można było tych paczek ściągać samowolnie.
Poza tym, zależało by mi na takiej samej wyszukiwarce, jak na wyżej podanej stronie. Jednakże nie wiem jak rozmieścić foldery na serwerze oraz jakie nazwy im nadać. Bardzo proszę chociaż, żeby ktoś mi powiedział, z czego skorzystali twórcy strony SPAM - PHP? czy co to jest - i gidzie można znaleźć takie skrypty.
Pozdrawiam serdecznie!
Sławek
sowiq
29.03.2009, 21:27:45
PHP + .htaccess + mod_rewrite.
nasir
29.03.2009, 21:43:29
OK, a jeśli nic mi to nie mówi :-) ? Zastanawiam się wciąż nad tym folderem, w którym chciałbym umieścić pracę, tylko tak aby nie można było z niego ściągać ot tak sobie.
Dzięki za odpowiedź,
wookieb
29.03.2009, 22:01:51
...
Rewrite zapisujesz w htaccess. Polega on na tym ze kazde odwolanie do pliku przepisujesz/przekazujesz do pliku .php ktory kontroluje co mozna sciagnac a co nie (force download).
O rewrite poczytaj w googlach -> kurs mod_rewrite
a potem google -> force download php
Albo poprostu kompletnie blokujesz dostep do katalogu i sciaganie realkizujesz przez plik php
np download.php?file=235
gdzie $_GET['file'] to numer rekrordu z bazy danych przechowujacego sciezkę do pliku którego potem wypluwasz za pomocą force download.
nasir
17.08.2009, 11:22:14
Witam ponownie!
Już raz Państwu zawracałem głowę, jeśli chodzi o wysyłkę prezentacji maturalnych na powyższej stronie, a teraz interesuje mnie wysyłka w formularzu kontaktowym na poniższej stronie: SPAM, jestem przekonany, że został on stworzony w PHP, jednak nie potrafię go przenieść do swojego serwisu.
Pozdrawiam serdecznie!
erix
17.08.2009, 11:34:28
Spam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.