W skrypcie który jest poniżej jest za haszowana cała sekcja wylogowania.
To wtedy mój skrypt przy próbie logowania się normalnie rozpoznaje czy to jest admin czy użytkownik.
I przesyła na stronę z rozróżnieniem jakie mam prawa użytkownik a jakie administrator - w moim wypadku tworzenie nowego użytkownika.
Jeżeli je od haszuje to bez różnicy czy jest to użytkownik czy admin to i tak przesyła na stronę gdzie moze tworzyć nowego użytkownika. Nie wiem jak to zrobić aby to było dobrze lub czy moge to wogule skasować.
<? // Na samej gďż˝rze zadeklaruj sesjďż˝. include("konfiguracja.php"); $_SESSION['admin']=false; // Sekcja wylogowywania //if ($_GET['logout']='end'){ //session_destroy(); //} // Sekcja logowania $login=$_POST['login']; if($login) { // W momencie klikniďż˝cia w przycisk formularza $uzytkownik=$_POST['uzytkownik']; $haslo=$_POST['haslo']; $baza = pg_connect("dbname=".DB_DATABASE." user=".DB_SERVER_USERNAME." port=5432 password=".DB_SERVER_PASSWORD." host=".DB_SERVER ); $_SESSION['admin']=$dane->admin; exit; } else { $message="Nieprawidłowa nazwa użytkownika lub hasło."; } } // Koniec sprawdzania autoryzacji. ?> <head> <title>Dokument</title> <LINK REL="Stylesheet" HREF="styl1.css" TYPE="text/css"> </head> <body> <table> <tr> <td>Użytkownik: </td> <td><input name="uzytkownik" type="text" id="uzytkownik" /></td> </tr> <tr> <td>Hasło: </td> <td><input name="haslo" type="password" id="haslo" /></td> </tr> </table> <input name="login" type="submit" id="login" value="login" /> <p><a href="index.html"><h2>Powrót do wyboru użytkownika.</h2></a></p> </form> </body> </html>