Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Dzienniczek ucznia
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
modic
http://www.dzienniczek.modic.pl/
login i hasło: testowe

Moje pierwsze poważniejsze starcie z php/mySQL, pisany z użyciem CodeIgniter, niestety bez AJAXa, może kiedyś sad.gif
Nie jest to ukończony dzienniczek, ale wrzucam do oceny teraz by w razie czego to nie powielać błędów w przyszłości, a pozatym ciekaw jestem jak to się przyjmnie ;]

Napiszcie co o tym sądzicie, co jest beznadziejne, co wartobyłoby poprawić, albo co wprowadzić itd.

Z góry dziękuję za wszystkie konstruktywne komentarze.
Louner
To co działa, działa ładnie; jest prosto i intuicyjnie. Nie wiem jak to będzie wygladać, ale fajnie by było, gdyby w dzienniczku oceny mogły mieć swoje wagi ( średnia ważona ocen ) i do tego możliwosć przydziału przedmiotów do konkretnych klas, a nie do calej szkoły; w końcu nie kazda klasa musi mieć te same przedmioty. smile.gif Ogólnie mnie się podoba
Moli
- W zmień login i hasło jest błąd:
Cytat
Unable to load the requested file: admin/admin_change.php

- W aktualny rok jak wejdę w klasę też błąd:
Cytat
przykro mi, strona nie istnieje sad.gif

- W nauczycielu to samo
- Lata, semestry itp. mogły by być zautomatyzowane
- Czemu do przedmiotu przypisuje się nauczyciela ? Przecież, może być kilku nauczycieli od jednego przedmiotu.
- W rodzice, nie powinno być podziału na imię i nazwisko a na samo nazwisko i imię ucznia. Aby rodzice mieli jedno konto a nie osobne.
- ogłoszenia, uczniowie, archiwum, uwagi i statystyki - linki nie działają
modic
@Louner
będą oceny w stylu 5+, 2- itd, to pewne, natomiast na pewno nie będzie rang ocen (czyli za co jest ocena), po rozmowach z nauczycielami wyszło, że im to nie potrzebne, a przydzielanie rang do ocen może utrudnić życie i mnie i nauczycielom, którzy chcą zazwyczaj jedynie szybko wprowadzić oceny.
Co do przedmiotów, to chciałem zachować jednolitość dzienniczka, pozatym rodzicowi będą sie wyświetlać jedynie te przedmioty do których są dodane oceny.

@Moli
> admin/admin_change.php - raczej w demie mie mogłem pozwolić na zmianę hasła admina ;]

> inne rzeczy (ogłoszenia, uczniowie, archiwum, uwagi i statystyki ), nie działają, ale tylko narazie smile.gif

> może być kilku nauczycieli od jednego przedmiotu - prace zbiorowe nauczycieli groża katastrofą, wiem to z konsultacji z gronem nauczycieli zaprzyjażnionej szkoły.

> W rodzice, nie powinno być podziału na imię i nazwisko a na samo nazwisko i imię ucznia - czasem rodzice mają kilkoro dzieci, nazwiska rodziców też sie powtarzją, choć faktycznie warto sie zastanowić nad zminą, bo wychodzi że dziecko ma jednego rodzica.

> Lata, semestry itp. mogły by być zautomatyzowane - tutaj wielkie dzięki za pomysł, warte rozważenia, ciekawe jak to wyjdzie

p.s.
po logach zauważyłem ze sporo osób go oglądało winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.