Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: osCommers
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
woy
mam pytanie odnosnie bardzo popularnego sklepu internetowego osCommers napisanego w php. Czy ktos z was przegryzal sie przez jego zrodla? Chcialbym sie dowiedziec gdzie ( w jakich plikach ) mozna zmieniac wyglad tego sklepu ( tla, kolory, rozmiary okien, itd) czyli jak edytowac to zrodlo aby zminic sklep. Moze jakies linki, Nie znam niestety angielskiego wiec podajcie mi jakies polskie strony.
Dziekuje i pozdrawiam
dzieciol4
przeciez ten sklep jest oparty na szablonach wiec skad to pytanie?...
woy
nie powiedzialem ze nie znam php i wlasnie chodzi mi o to gdzie te szablony sa ukryte. Znam html i chcialbym sobie je pozmieniac. Z tego co mi sie wydaje kod html szablonu musi byc gdzies zapisany i wlasnie pytanie brzmi gdzie on jest bo ja nie moge znalesc (troche tych plikow jest).
Pozdrawiam
paszczak
Sprawdź na tych stronach:
http://www.portalik.com/
http://www.oscommerce.pl/ oraz tu forum o oscommerce biggrin.gif
woy
dzieki dzieki wielkie dzieki i przepraszam za okazuje sie idiotyczne pytania, ze tez sam tego nie znalazlem.
Pozdrawiam
paszczak
Nie ma za co kto pyta nie błądzi biggrin.gif
pozdr
enceladus
Cytat
przeciez ten sklep jest oparty na szablonach wiec skad to pytanie?...

Obejrzałem właśnie kod osCommerce - w szablonach to on raczej zrobiony nie jest smile.gif - pod pojęciem szablony rozumiem coś takiego jak Smarty w php, czy też Velocity w JAVI-e
dzieciol4
enceladus -> czepiasz sie smile.gif powiedzmy pseudoszablony tongue.gif
enceladus
Właśnie zrobiłem mały test osCommerce Pro - wyświetlenie strony produku to 158 zapytać do bazy!!! - to jakiś zły sen. Większy ruch na sklepie i biedny Mysql powie astalavista .... Nikt chyba tego nie optymalizował w jakikolwiek sposób sad.gif
enceladus
Cytat
enceladus -> czepiasz sie smile.gif powiedzmy pseudoszablony tongue.gif

Idąc tym tropem dojdziemy do pseudoprogramowania smile.gif bo pseudobiektowość w php już mamy smile.gif
scanner
A teraz mamy pseudodyskusję.
Cytat
Właśnie zrobiłem mały test osCommerce Pro - wyświetlenie strony produku to 158 zapytać do bazy!!!
Ktoś zgłupiał, czy o drogę pyta?
Chewolf
Cytat
Właśnie zrobiłem mały test osCommerce Pro - wyświetlenie strony produku to 158 zapytać do bazy!!! - to jakiś zły sen. Większy ruch na sklepie i biedny Mysql powie astalavista .... Nikt chyba tego nie optymalizował w jakikolwiek sposób sad.gif

To spróbuj znaleść coś lepszego i bezpłatnego ... :x
enceladus
Właśnie piszę smile.gif i n-ty raz zmieniam podejście smile.gif Zrobiłem już wstępnie działającą postać - ale zmieniłem zdanie i piszę od nowa sad.gif z zamysłem by przenieść się na TDK = tomcat + velocity + turbine + .....
Chewolf
A jak napiszesz to pozyczysz questionmark.gif laugh.gif biggrin.gif
enceladus
Pomyślimy smile.gif nie myślałem nad licencją jeszcze. W tej chwili i tak kod w php jest "rozkopany" a czasu ciągle brak sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.