mam pytanie odnosnie bardzo popularnego sklepu internetowego osCommers napisanego w php. Czy ktos z was przegryzal sie przez jego zrodla? Chcialbym sie dowiedziec gdzie ( w jakich plikach ) mozna zmieniac wyglad tego sklepu ( tla, kolory, rozmiary okien, itd) czyli jak edytowac to zrodlo aby zminic sklep. Moze jakies linki, Nie znam niestety angielskiego wiec podajcie mi jakies polskie strony.
Dziekuje i pozdrawiam
dzieciol4
16.02.2004, 15:32:17
przeciez ten sklep jest oparty na szablonach wiec skad to pytanie?...
nie powiedzialem ze nie znam php i wlasnie chodzi mi o to gdzie te szablony sa ukryte. Znam html i chcialbym sobie je pozmieniac. Z tego co mi sie wydaje kod html szablonu musi byc gdzies zapisany i wlasnie pytanie brzmi gdzie on jest bo ja nie moge znalesc (troche tych plikow jest).
Pozdrawiam
paszczak
16.02.2004, 23:09:43
Sprawdź na tych stronach:
http://www.portalik.com/
http://www.oscommerce.pl/ oraz tu forum o oscommerce
dzieki dzieki wielkie dzieki i przepraszam za okazuje sie idiotyczne pytania, ze tez sam tego nie znalazlem.
Pozdrawiam
paszczak
17.02.2004, 13:00:45
Nie ma za co kto pyta nie błądzi
pozdr
enceladus
18.02.2004, 00:24:04
Cytat
przeciez ten sklep jest oparty na szablonach wiec skad to pytanie?...
Obejrzałem właśnie kod osCommerce - w szablonach to on raczej zrobiony nie jest

- pod pojęciem szablony rozumiem coś takiego jak Smarty w php, czy też Velocity w JAVI-e
dzieciol4
18.02.2004, 09:41:01
enceladus -> czepiasz sie

powiedzmy pseudoszablony
enceladus
18.02.2004, 10:04:55
Właśnie zrobiłem mały test osCommerce Pro - wyświetlenie strony produku to 158 zapytać do bazy!!! - to jakiś zły sen. Większy ruch na sklepie i biedny Mysql powie astalavista .... Nikt chyba tego nie optymalizował w jakikolwiek sposób
enceladus
18.02.2004, 10:06:00
Cytat
enceladus -> czepiasz sie

powiedzmy pseudoszablony

Idąc tym tropem dojdziemy do pseudoprogramowania

bo pseudobiektowość w php już mamy
scanner
18.02.2004, 11:16:53
A teraz mamy pseudodyskusję.
Cytat
Właśnie zrobiłem mały test osCommerce Pro - wyświetlenie strony produku to 158 zapytać do bazy!!!
Ktoś zgłupiał, czy o drogę pyta?
Chewolf
18.02.2004, 12:59:33
Cytat
Właśnie zrobiłem mały test osCommerce Pro - wyświetlenie strony produku to 158 zapytać do bazy!!! - to jakiś zły sen. Większy ruch na sklepie i biedny Mysql powie astalavista .... Nikt chyba tego nie optymalizował w jakikolwiek sposób

To spróbuj znaleść coś lepszego i bezpłatnego ... :x
enceladus
18.02.2004, 13:02:00
Właśnie piszę

i n-ty raz zmieniam podejście

Zrobiłem już wstępnie działającą postać - ale zmieniłem zdanie i piszę od nowa

z zamysłem by przenieść się na TDK = tomcat + velocity + turbine + .....
Chewolf
18.02.2004, 13:47:21
enceladus
18.02.2004, 14:32:01
Pomyślimy

nie myślałem nad licencją jeszcze. W tej chwili i tak kod w php jest "rozkopany" a czasu ciągle brak
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.