Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]Tak trzeba
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
prz-emo
Skończyłem niedawno szablon xhtml i css strony Tak trzeba - w przyszłości ma być to portal poświęcony m.in. odnawianiu cmentarzy żydowskich.
Layout znajomego, jego też można oceniać smile.gif

http://taktrzeba.prz-emo.com/
PawelC
Pod FF3, aby zobaczyć całą stronę muszę przesuwać pasek w bok. Jak chcesz mieć taką szeroką to zrób bez marginesów, bo teraz pewnie masz dla lewego i prawego auto.
prz-emo
Tak, mam auto żeby stronę wycentrować, w takim razie poprawię to zaraz smile.gif

Dzięki za radę
nexis
Zamiast
  1. <textarea id="newsletter" name="newsletter" rows="" cols="">wpisz swój e-mail</textarea>

powinno być
  1. <input type="text" id="newsletter" name="newsletter" value="wpisz swój e-mail" />
prz-emo
Dzięki za radę, już poprawiłem
piotrooo89
jak dla mnie szukajka troche nieładna, maciupkie te literki. co nowego zlewa mi się z topem. zrobiłbym klikalne logo aby przenosiło do home.

ocena 6.5/10
prz-emo
Cytat(piotrooo89 @ 2.05.2009, 16:50:54 ) *
maciupkie te literki.

czy ja wiem, ogólnie jest ustawione 12px, w niektórych miejscach pojawia się 11.

Cytat(piotrooo89 @ 2.05.2009, 16:50:54 ) *
zrobiłbym klikalne logo aby przenosiło do home.

Też na początku miałem tak zrobić, teraz też jest to możliwe - wystarczy dodać <a href...
jednak nie widzę sensu, skoro w menu jest "strona główna".
.radex
Całkiem ładne, ale:

Tło jest za małe w szerokości. Z drugiej strony, jak zwiększysz szerokość, to będzie długo się wczytywało.
prz-emo
tło było zrobione na 1200px, także pojawiają się marginesy,
jednak trochę nie podoba mi się, że w operze "OK" w wyszukiwarce jest niżej,
u mnie na większej rozdzielczości tego nie ma.
.radex
Cytat(prz-emo @ 2.05.2009, 19:22:53 ) *
tło było zrobione na 1200px, także pojawiają się marginesy,
jednak trochę nie podoba mi się, że w operze "OK" w wyszukiwarce jest niżej,
u mnie na większej rozdzielczości tego nie ma.

No to zrób trochę większe, tj. 1280px, bo to wygląda po prostu źle.

A co do szukajki - dodaj do szerokości #searchContent 10 pikseli i będzie dobrze. Nie powinieneś robić przy takich elementach szerokość "na styk" bo wystarczy brak jakiejś czcionki, inny sposób wygładzania czcionek i już się rozwala.
prz-emo
zrobię na 1280 - co powiedzą Ci co mają 1440? biggrin.gif
z szukajką się pobawię
kamil4u
Jak dla mnie ładnie - ale również proponowałbym dodać link do logo - wielu użytkowników tak wraca do strony głównej zamiast "szukać" linku w menu smile.gif
1010
Cytat(prz-emo @ 2.05.2009, 19:49:00 ) *
zrobię na 1280 - co powiedzą Ci co mają 1440? biggrin.gif
z szukajką się pobawię

zrób tło "powtarzające sie"
Crozin
Przepraszam, nie czytałem wszystkiego:
Cytat
czy ja wiem, ogólnie jest ustawione 12px, w niektórych miejscach pojawia się 11.
Wygodnie czyta się tekst napisany fontem wielkości 14 pikseli, a Ty dajesz 11? Dodaj chociaż możliwość dynamicznego powiększania/pomiejszania tekstu
.radex
Cytat(1010 @ 2.05.2009, 22:14:39 ) *
zrób tło "powtarzające sie"

Będzie jeszcze gorzej. 1440 w szerokości to IMHO max, bo nie wiem jak inni, ale ja przy większej rozdzielczości na pewno bym nie miał przeglądarki na pełnym ekranie. Zwyczajne marnotrawstwo ekranu - i tak nikt nie robi stron o szerokości np. 1600 px winksmiley.jpg
prz-emo
Cytat(Crozin @ 2.05.2009, 22:27:29 ) *
Wygodnie czyta się tekst napisany fontem wielkości 14 pikseli, a Ty dajesz 11?

jak dla mnie 14px to za dużo, strona wtedy już wygląda brzydko.
Crozin
Dla Ciebie, ale spora część internautów ceni sobie swój wzrok - dlatego napisałem byś dał możliwość zmiany wielkości fontu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.