Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [lay] Lay o barcelonie
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Artu123
lay

Gdy wejdziecie na tą stronę to koniecznie kliknijcie w obrazek , przeniesie was na index1.html .

Zapraszam do oceny !
Moli
Mogłeś dać link odrazu do layoutu smile.gif Ogólnie jest okej, mi się podoba, ale za dużo jednolitego koloru, wszystko takie samo (no oprócz 2 belek niebieskich).

ps. Nie wiem czy robiłeś tylko szablon, czy to będzie Twoja strona. Jeśli Twoja, to przy cięciu/programowaniu zrób możliwość przesuwania każdego z elementu + zapamiętywanie pozycji dla użytkownika.
devnul
Cytat
ps. Nie wiem czy robiłeś tylko szablon, czy to będzie Twoja strona. Jeśli Twoja, to przy cięciu/programowaniu zrób możliwość przesuwania każdego z elementu + zapamiętywanie pozycji dla użytkownika.
pytanie po co? myślisz że tak wiele osób z tego korzysta? to jest fajne ale na dużych serwisach nie skupiających się na jednym temacie dzięki czemu możemy sobie wybrać jaki rodzaj informacji nas najbardziej interesuje - w innych wypadkach struktura powinna być ułożona raczej na sztywno zachowując jakiś logiczny podział.
Co do samego laya to tej purpury (czy co to za kolor? mam z nim problem bo jestem na lapku a tu dość słaba matryca i wszystko się zlewa i w zależności od kąta z jakiego patrzę widzę purpurę, bordo, róż, albo jeszcze jakieś inne kolory około czerwieni) jest zdecydowanie za dużo. Pobawiłbym się też trochę interlinią akapitów. No i jakoś tak pusto tam - może fajnie by było jakoś zaakcentować poszczególne boxy jakimiś delikatnymi wstawkami graficznymi (delikatne tło z jakimś obrazkiem w prawie pełnej przezroczystości, czy też jakiś element na belkach tytułowych boxów) - teraz wieje nudą.
Artu123
Poprawka:

Poprawka
devnul
jest lepiej, zdecydowanie, kolory już tak nie rażą.
Pytanie: po co ci te 3 literki A pod menu górnym? Wszystkie współczesne przeglądarki posiadają odpowiednie mechanizmy powiększania czcionki/strony. Wbrew pozorom nie ma to nic wspólnego z dostępnością. jedyne rozsądne miejsce w którym się to może przydać to artykuł/news w którym powiększamy tylko treść (tekst) tak żeby cała strona pozostała bez zmian.
Moli
Druga wersja dużo lepsza.
Cytat
pytanie po co? myślisz że tak wiele osób z tego korzysta? to jest fajne ale na dużych serwisach nie skupiających się na jednym temacie dzięki czemu możemy sobie wybrać jaki rodzaj informacji nas najbardziej interesuje - w innych wypadkach struktura powinna być ułożona raczej na sztywno zachowując jakiś

Może i masz rację, ale ja osobiście lubię dostosować serwis z którego regularnie korzystam do swoich, indywidulanych potrzeb smile.gif No ale to tylko taka luźna propozycja, nie związana z oceną smile.gif
gszesiek
Jak dla mnie to typowy przykład jak zniechęcić osobę, która pierwszy raz weszła na stronę.
Rozumiem, że nastawiasz się na reklamy, ale ta w topie to przegięcie.
Poza tym trochę przytłacza, nie chce się przeglądać dalej.
Pozdrawiam
Moli
@gszesiek - Mi się wydaje że to dobre miejsce, wole reklame w topie, której po zjechanie troche w dół nie widać, nić reklamy w tekscie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.