Od pewnego czasu borykam się z problemem przekierowania użytkownika po zalogowaniu na stronę na której był. Postanowiłem zbudować aplikację z placeholderów i teraz pierwsze, najważniejsze pytanie, czy da się tak zrobić, żeby placeholdery, a raczej akcje które się w nich wykonują pracowały indywidualnie? Bez żadnego wpływu na resztę, powiedzmy mam placeholder z panelem logowania i chcę, żeby po zalogowaniu się przeładowało tylko placeholdera, a przeglądana treść pozostała niezmieniona. Kolejna sprawa to wywołanie przekierowania w kontrolerze obsługującym takiego placeholdera, otóż napisałem sobię plugina który zapisuje mi ostatnio odwiedzoną stronę w sesjii, a później, po zalogowaniu, robie redirecta na tą stronę, ale nic z tego nie wychodzi, bo i tak przekierunkowuje mnie zawsze na tą samą. Jak rozwiązaliscie ten problem u siebie?
@edit
Już sobie poradziłem, pod spodem zostawiam funkcje która łapie ostatnio odwiedzaną stronę
<?php
if(!empty($this->_informations
->page['last']) and
!empty($this->_informations
->page['current'])) {
if($this->_informations->page['current'] != $this->getRequest()->getRequestUri())
{
$this->_informations->page['last'] = $this->_informations->page['current'];
$this->_informations->page['current'] = $this->getRequest()->getRequestUri();
}
}
else if(!empty($this->_informations
->page['last']) and
empty($this->_informations
->page['current'])) {
$this->_informations->page['current'] = $this->getRequest()->getRequestUri();
}
else if(empty($this->_informations
->page['last']) and
empty($this->_informations
->page['current'])) {
$this->_informations->page['last'] = $this->getRequest()->getRequestUri();
}
?>
Dla tych nie w temacie, $this->_informations to uchwyt do sesji, a $this->getRequest()->getRequestUri() to funkcja pobierająca uri.