Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]System newsów - tytuł jako odnośnik do całości
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cebab
A więc mam na stronie system newsów PSNEWS, który mniej więcej działa na zasadzie że:
na stronie głównej, wyświetla tytuł, tresc (250slów), date, autora, możliwość komentowania, jeżeli news ma wiecej niz 250 słów to tworzy się odnośnik "więcej" i po kliknięciu na niego można przeczytać cały news, bo sie włącza nowa podstrona (www.rowerzyscint.cba,.pl - tak wygląda w akcji), Już sobie zrobiłem że na stronie głównej ma być tylko tytuł wyświetlany.

I teraz nie wiem jak zrobić żeby ten odnośnik więcej był jako tytuł, tzn. że po kliknięciu na tytuł newsa wyświetla się on cały na nowej podstronie, tak jest m.in na www.interia.pl

To odpowiada za newsa:

http://www.forumweb.pl/viewtopic.php?t=50360

NIE REKLAMUJE INNEGO FORUM, tylko gdy tutaj chce wstawić kod php, to mi wyskakuje komunikat że post jest za długi. Proszę nie usuwać tematu.
zelu
Od razu mówię, że nie analizowałem skryptu. Ale generalnie zamiast tytułu który wyświetlasz (najprawdopodobniej z bazy) Dajesz coś takiego:

1. <a href="link" class="nazwa klasy css">Tytuł</a>

Gdzie:
link - to ten sam link, który jest przy kliknięciu "Więcej..."
nazwa klasy css - nazwa klasy css odpowiedzialna za wyswietlenie naglowka
Tytuł - to tytuł pobrany z bazy. Dokładnie ten sam tekst, który wyświetla się teraz

A tak przy okazji masz błąd w HTML. W nagłówkach newsa masz nadane id... Dla każdego newsa te id są identyczne... A id powinno być unikatowe na danej podstronie...

Pozdro
cebab
Tylko problem jest w tym że przy "wiecej" jest tak:
Kod
<a href=\"".$config["adres"]."function=show_all&no=$news[0]\">więcej</a>

jak sam widzisz jakaś zmienna $config jest tu pobierana, wiec link nie działa.
A to za co odpowiada wyświetlanie na stronie, czy to o czym piszesz wygląda tak (no i zauważyłem że ten plik nie czyta php, tylko go wyświetla na stronie jak zwykły tekst:
Kod
<ul id="newsy">
  <li>{NEWS}</li>
</ul>

A w tym pliku show.php
to:
Kod
$print_center.= tplparse(array('{NEWS}'),array($news[1],$news[2],$userlist[$news[4]][3],$userlist[$news[4]][4],$data,$config["adres"]."function=show_all&no=$news[0]"),$config["template"],$newspath,"news.php");
odpowiada za to co jest wyświetlane na stronie
więc próbowałem dać linka tak żeby {NEWS} było nazwą, ale po prostu nie działa.

Więc dochodzę do wniosku że link musi być zawarty gdzieś w pliku show.php w kodzie powyższym
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.