Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Jeden system logowania dla kilku serwisów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
emtivo
Witam wszystkich!

Mam do Was pytanie, i liczę na ciekawą oraz rzetelną dyskusję. 

Jak praktycznie wykonać system logowania dla kilku serwisów?

A teraz szczegółowy opis sytuacji, na moim przykładzie bo ostatnio myśle nad czymś takim.
Mamy 3 domeny, powiedzmy: domena1, domena2, domena3. Pod tymi adresami działają 3 różne serwisy. Zadanie które chce wykonać polega na zespoleniu tych trzech serwisów jednym systemem logowania tzn. założenia są takie, że: na każdej stronie znajduje się moduł logowania, jeśli ktoś zaloguje się w serwisie domena1 i przejdzie do serwisu domena2 to jest nadal zalogowany itd.

Oczywiście problemem jest tutaj rozpoznawanie użytkownika oraz sesje. I w tym miejscu pojawia się moje pytanie: Czy macie pomysły jak rozwiązać ten problem? Czy znacie jakieś sprawdzone i optymalne i w miare bezpieczne rozwiązania tego problemu? 
sowiq
Żetelne to może nie jest - raczej rzetelne. I pokazuje, że warto korzystać z wyszukiwarki: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=11...=0&p=570870
emtivo
Racja, wiem, że jak napisze, że szukałem ale nic nie znalazłem to nikt mi i tak nie uwierzy, ale tak było.

Jednak dziękuje za pomoc i przepraszam za powtórzenie tematu. 
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.