Serwer jest stabliznowany! Proszę się nie logować!
Napisałem ten post, aby zebrać chętnych do CoderSoft?.
Może na sam początek powiem, dlaczego tutaj... Widzę, że tutaj wszyscy interesują się tworzeniem gier oraz
innymi rzeczami, takimi jak tworzenie grafiki, stron.
Może teraz opiszę trochę CoderSoft?, jego aktualny projekt to pakiet EnvonEngine PHP.
Owy pakiet jest to silnik doskonałej gry 2D w języku PHP wraz z wieloma skryptami, które
udoskonalą grę. Obecnie gra jest stworzona i działa na domowym serwerze. Jest ona wykonana
w 12%. Pakiet ten też będzie zawierał inne programy do pomocy w tworzeniu silnika, obecnie już
istnieję EnvonEngine PHP - Edytor Map v1.0.0.
Możę opiszę troche skrypty pakietu :
Obecnie pakiet zawiera skrypt na podanie rozdzielczości, która później dopasuje nasze wymiarowe okno (640x480) do okna przeglądarki i go
wycentruję. Skrypty PHP są połączone z bazą MySQL. Istnieje już bardzo przejrzyste menu z tworzeniem, wczytywanie, generowaniem postaci.
Oraz już jest napisany kodeks karny oraz regulamin serwera. Istnieje już system czatu w grze, wiadomości (odbierania jeszcze nie zrobiłem do
pisania). Menu, któremu trzeba jeszcze dodać funkcję.
Na początku serwer będzie nie stabilny, następnie będą kroki, które zwiększą jego wydajność, stabilność i przejrzystość. Serwer może później będzie sprzedawany na sztuki, oczywiście podział pieniędzmi w takiej kwestii jest oczywisty ok. 8% od sprzedanej sztuki. Podkreślam może sprzedany! W każdej chwili prace nad serwerem mogą zostać przerwane i proszę o to mnie nie winić. Następny projekt to tym to będzie gra strategiczna w czasach wojennych o nazwie 'Wars'
Teraz moje wymagania od rekrutów :
- Dostępność, i tutaj opis :
Pon-Piątku : 1h
Sob i Niedziele :2h
- Wszyscy muszą coś robić, jeśli do kogoś będzie przydzielone zadanie a on go nie zrobi zostaję przerwana z nim współpraca i od razu wylatuje.
Będę dawał zadania tym osobą, co z tego zakresu się znają.
- Teraz wymagania (wystarczy znać tylko jedno) :
HTML - dobrze,
PHP - przeciętnie,
SQL i baza danych - przeciętnie,
Grafika - dobrze i przeciętnie, tworzenie grafik lub przeróbki,
Nie musicie znać wszystkie naraz, możecie napisać co wiecie a ja to sprawdzę. Jeśli podanie piszę grafik to proszę o umieszczenie jakiegoś dzieła.
- Gadu-Gadu, koniecznie i pełna obecność, moje to 6496613
Idziemy dalej, oto strona, nierozbudowana bo nie miałem na nią czasu, ale ważne że jest CoderSoft?. Strona też ma prywatny serwer z którego pliki PHP ściągają i sprawdzają aktualizacje.
Teraz trochę rzutów ekranowych

Okno wczytywanie, tutaj rusza się te napisy i wczytują skrypty,ale jeśli nie konfigurowałeś gry tutaj wyskakuje ci podanie rozdzielczości ekranu.

Menu - tworzenie postaci, bardzo proste niewymagające dodatkowych danych

Generowanie postaci, też proste i przyjemne

!Tutaj najnowszy rzut, właśnie tworze okno mapy, jak widać generuje się mapa, trochę trzeba będzie ulepszyć skrypty, w menu działa tylko ta koperta, ale to się zmieni. na mapie widać test-postać, oraz strzałki kierujące postacią (działa tylko jedna).
I to chyba tyle, proszę pisać podania, serwer domowy działa tylko wtedy gdy mój komputer jest włączony, więc serwer nie jest stały. Jego aktualna strona to http://217.144.216.153/
Dziękuje i żegnam!