Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysyłanie sms
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
webdice
Witam,

oddaje do oceny prostą bramkę sms. Zmuszony byłem napisać aplikacje która będzie informować klientów poprzez sms'y. Trochę się zapędziłem i powstała prosta bramka umożliwiająca wysyłanie wiadomości oraz sprawdzanie operatora na podstawie numeru telefonu. Aplikacja korzysta z API serwisu smscenter.pl. Zdaje sobie sprawę że nie jest to praca wykonana do końca, ale jeśli się komuś spodoba być może będę ją rozwijał.

Informuje że sms'y wysyłasz na własną odpowiedzialność, żadne numery telefonów nie są zapisywane prze zemnie w bazie, a tym bardziej nie będą wykorzystywane, aczkolwiek wyżej wspomniany operator zapisuje je w celu generowania raportów.

Zapraszam do oceny smile.gif.

Demo: http://piotrlezon.pl/sms
pyro
Cytat(webdice @ 15.05.2009, 12:55:25 ) *
Witam,

oddaje do oceny prostą bramkę sms. Zmuszony byłem napisać aplikacje która będzie informować klientów poprzez sms'y. Trochę się zapędziłem i powstała prosta bramka umożliwiająca wysyłanie wiadomości oraz sprawdzanie operatora na podstawie numeru telefonu. Aplikacja korzysta z API serwisu smscenter.pl. Zdaje sobie sprawę że nie jest to praca wykonana do końca, ale jeśli się komuś spodoba być może będę ją rozwijał.

Informuje że sms'y wysyłasz na własną odpowiedzialność, żadne numery telefonów nie są zapisywane prze zemnie w bazie, a tym bardziej nie będą wykorzystywane, aczkolwiek wyżej wspomniany operator zapisuje je w celu generowania raportów.

Zapraszam do oceny smile.gif .

Demo: http://piotrlezon.pl/sms

Można Ci zaspamować Twoją bramkę i dużo zapłacisz za smsy tongue.gif, zrob sobie jakas ochrone przed spamem

// edit

i do tego można zaspamować konkretny numer

@down, czy trochę nie za mało, żeby mówić o estetyce tongue.gif?
sticker
piknie na pierwszy rzut oka ;] estetycznie przejrzyście bla bla bla ...
małe ale:
- cos tam jeszcze "Wszelkie prawa zastrzeżone. Wykonanie: Piotr `webdice` Leżoń " wyskakuje poza box
- labele nie mają atrybutów for przez co nie moge sobie w etykietki poklikać
- i jeszcze sie czepie "sms sender" - skoro wszystko po polsku to konsekwencja by sie przydała
nie sprawdzałem czy dochodza wiadomości
Moli
Ja sprawdzałem, dochodzą smile.gif To do każdej sieci za darmo czy jak ?
pyro
Cytat(Moli @ 15.05.2009, 13:04:16 ) *

smscenter.pl - poczytaj se...
webdice
Cytat(pyro @ 15.05.2009, 12:58:34 ) *
Można Ci zaspamować Twoją bramkę i dużo zapłacisz za smsy tongue.gif, zrob sobie jakas ochrone przed spamem (...)

Bramka jest na koncie testowym, zostało tam może 200 sms'ów więc o to się nie martwię.

Cytat(pyro @ 15.05.2009, 12:58:34 ) *
(...) i do tego można zaspamować konkretny numer (...)

W sumie to z wielu bramek można kogoś za spamować, choćby z Multi Box.

Cytat(sticker @ 15.05.2009, 12:59:43 ) *
piknie na pierwszy rzut oka ;] estetycznie przejrzyście bla bla bla ...
małe ale:
- cos tam jeszcze "Wszelkie prawa zastrzeżone. Wykonanie: Piotr `webdice` Leżoń " wyskakuje poza box
- labele nie mają atrybutów for przez co nie moge sobie w etykietki poklikać
- i jeszcze sie czepie "sms sender" - skoro wszystko po polsku to konsekwencja by sie przydała
nie sprawdzałem czy dochodza wiadomości

1. Stopkę wywaliłem, w sumie mi się nie podobała smile.gif,
2. Poprawione,
3. Poprawione.

Cytat(Moli @ 15.05.2009, 13:04:16 ) *

Tak jak w temacie, bramka jest płatna. Do póki nie skończą się sms'y będzie działać smile.gif.
pyro
Cytat(webdice @ 15.05.2009, 13:14:30 ) *
Bramka jest na koncie testowym, zostało tam może 200 sms'ów więc o to się nie martwię.

A jak już nie będzie na koncie testowym winksmiley.jpg?

Cytat(webdice)
W sumie to z wielu bramek można kogoś za spamować, choćby z Multi Box.

Czy to znaczy, że z Twojej też się musi dać? winksmiley.jpg
webdice
Cytat(pyro @ 15.05.2009, 13:17:02 ) *
A jak już nie będzie na koncie testowym winksmiley.jpg?

To nie będzie działać, przynajmniej dla was winksmiley.jpg.

Cytat(pyro @ 15.05.2009, 13:17:02 ) *
Czy to znaczy, że z Twojej też się musi dać? winksmiley.jpg

Nie dodawałem żadnych zabezpieczeń mających na celu ochronę przed tego typu atakiem z co najmniej dwóch powodów. Pierwszy to tak jak pisałem, nie chce gromadzić żadnych numerów w bazie, a poza tym nie będzie to typowa bramka do wysyłania sms'ów, a raczej aplikacja dla takich skryptów jak sklepy, monitorowanie usług itp.

P.S. Źródło dostępne jest tutaj.
starach
Fajny sposób na inicjalizację Request
Jeszcze żebyś zamiast spacji stosował tabulatory do robienia wcięć. tongue.gif
webdice
Cytat(orglee @ 17.05.2009, 08:14:48 ) *
(...) Jeszcze żebyś zamiast spacji stosował tabulatory do robienia wcięć. tongue.gif

NetBeans Panie kolego, dla mnie wygodniejsze są spacje. Jak sam zapewne wiesz rozmiar tabulatora w różnych edytorach jest inny, otwierając przykładowo ten sam kod w notatniku zajmuje on dwa monitory szerokości smile.gif.
sowiq
Cytat(orglee @ 17.05.2009, 08:14:48 ) *
Jeszcze żebyś zamiast spacji stosował tabulatory do robienia wcięć. tongue.gif
Nie rozumiem takiego podejścia. Myślałem, że wcięcia służą programiście, żeby kod był dla niego bardziej przejrzysty, a nie użytkownikowi aplikacji.

Co do bramki - czyj numer tel jest ustawiony jako nadawca? smile.gif
webdice
Cytat(sowiq @ 17.05.2009, 23:07:50 ) *
(...) Co do bramki - czyj numer tel jest ustawiony jako nadawca? smile.gif

Nie, ale jest taka możliwość. Można dowolnie zmieniać pole nadawcy (różnią się one ceną).
nexis
Cytat(sowiq @ 17.05.2009, 23:07:50 ) *
Co do bramki - czyj numer tel jest ustawiony jako nadawca? smile.gif

Cytat(webdice @ 18.05.2009, 10:11:41 ) *
Nie, ale jest taka możliwość. Można dowolnie zmieniać pole nadawcy (różnią się one ceną).

Chyba chodzi o właściciela. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.