Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kiedy sie uczyliscie...???
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
invx
takie pytanko dotyczace php 8)
kiedy sie zaczeliscie uczyc php i ile wam to zajelo?questionmark.gif
ja mam 15 wiosenek i jak myslicie mam szanse sie nauczyc?questionmark.gif?
warto zaczynac??
spenalzo
Temat na hydepark.
Zepco
Cytat
warto zaczynac??

Trudno powiedzieć, bo pewnie wielu z nas tak jak ja zaczynało wcześniej od innych języków (pascal, c++ itp.).
Nauczyć zawsze jest szansa, ale to ile Ci to zajmie i jak będziesz chłonął wiedzę zależy tylko i wyłącznie od Ciebie.
Na naukę nigdy nie jest za późno.
Seth
Temat juz byl poruszany ale nie moge go znalezc tongue.gif
Cytat
warto zaczynac??

Mam na to jedna odpowiedz: jezeli schematy blokowe nie przyprawiaja Cie o bol glowy, rozumiesz budowe algorytmow i "myslisz logicznie" oraz wiazesz swoja przyszla prace z programowaniem to jak najbardziej.

Natomiast jezeli proste zadania logiczne - rozwiazywanie problemow - nie sa twoja najmocniejsza strona to wydaje mi sie, ze nie ma co sie bawic w programowania.

Prawda jest taka, ze na przykladzie opisywanych problemow forumowiczow mozna wywnioskowac czy dana osoba sie nadaje na programiste czy nie. Bo to, ze mozna miec problemy z danymi funkcjami czy z dzialaniem skomplikowanych systemow jeszcze ujdzie, to majac problem ze zrozumieniem - czy tez samemu z dojsciem do rozwiaznia - danego sposobu tworzenia algorytmu umnie dyskaflifikuje taka osobe jako programiste.
nobody
Cytat

Zawsze powtarzam i wychodze z takiego zalozenia ze: "nigdy nie wiem tyle ile bym chcial wiedziec", a wiec ciagle sie ucze i sie z tego powodu ciesze.
Siner
Cytat
warto zaczynac??

Widzisz ja jestem w towim wieku, i dopiero php, ucze sie z jakies 3-4 miesiace. Juz sporo umiem, ale jeszcze wiecej przedemną. Ale założe sie że sa na tym forum osoboy mładsze od nas które znaja owiele lepiej php odemnie.
Cudi
Ja zaczołem z php jakiś rok temu, było to moje pierwsze spotkanie z programowaniem, i wynikało bardziej z chęci tworzenia stron niż bycia programistą. Teraz jest juz zupełnie inaczej, mam zamiar programować, a php to tylko jeden z wielu języków które chciałbym w przyszłości opanować. Bo php ciągle się ucze, i wiem że nigdy nie będe wiedział o nim wszystkiego (nawet twórcy nie więdzą co jeszcze ludzie wymyślą). Teraz staram sie odkrywać tajniki programowania obiektowego, całej procedury tworzenia zależności między klasami, róznymi zabiegami ułatwiającymi tworzenie aplikacji w pełni obiektowych. Idzie troche powoli, ale idzie do przodu, mam nadzieje że kiedyś będe w stanie stworzyć coś tak ładnie poukładanego w swojej budowie jak np. XBS Setha smile.gif A teraz wracam do nauki, jest tyle do napisania...
SonGoace
Człowiek uczy sie przez całe życie a i tak umiera głupi...
spenalzo
Cytat
Człowiek uczy sie przez całe życie a i tak umiera głupi...

Odkryłeś to dzisiaj rano przed lustrem?
SonGoace
nie - jak czytałem twoje posty biggrin.gif:D:D
spenalzo
fakt, moje posty przy twoich to pikuś.
invx
hmmm... ja zaczolem od C/C++ ale z braku kompliatora porzucilem go i sioe na html przenioslem a teraz wciagnelo mnie w php smile.gif
Bieniasxyz
Ja tam swoją przygodę z programowaniem zacząłem około 5 lat temu, zaczęło się od niewinnego c i pascala, pózniej był html/javascripts, a od jakiegoś czasu to zajmuję się php :wink:
keedy
JA pierw uczylem sie HTMLa, i niedawno zaczela sie przygoda z php a po boku uczylem sie BASH i C winksmiley.jpg
ebe
Ehhhhh najpierw był mój hołmpejdż zrobiony we front page express, potem coraz bardziej się wciągałem w HTML w między czasie odkryłem style CSS biggrin.gif no a potem już z górki, chciałem aby na moim HP po zmianie pozycji w menu nie trzeba było edytować 20 stron więc stronkę przeniosłem na phg.pl (chyba pierwszy damrowy host udostępniający php w polandzie) no i zaczął się romans z php (pierwsza funkcja to include) Potem pierwsza księga gości, system newsów i tak już poszło. Obecnie koncentruję się na OOP i poznawaniu bardziej zaawansowanych technik typu MVC, zresztą co tu dużo mówić to przez php studiuję teraz informatykę i z programowaniem zorientowanym na internet wiążę swoją przyszłość, równolegle staram się opanować AS (Flash) no i w grafice coś tam dłubię.
MoD
Ja zaczynałem od pascala, potem HTML no i php biggrin.gif Programuję już ok. 6 lat (a mam 14 smile.gif )
Cytat
warto zaczynac??

Jak najbardziej! A podstaw się nauczysz w ok. 2 tygodnie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.