Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kalkulator czasu pracy?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
webber
Witam,

Zapewne wielu z Was pracuje zarabiając xx pln/h smile.gif

Mam pytanie odnośnie "pomiaru" rzeczywistej pracy. Czy używacie jakiegoś oprogramowania do śledzenia ile czasu spędzacie programując/projektując czy też wszystko odbywa się na samodzielnym dbaniu o to ile pracujemy?
erix
Wiesz, zależy jeszcze, co robisz. Czy malarz maluje obrazy na czas, czy na dzieło? Raz masz wenę, raz nie masz - nieraz męczysz się 3 dni i nic nie idzie, a innym razem w pół godziny robisz 70% projektu. Więc śledzenie czasu IMHO nie jest dobrym pomysłem...

Do zliczania możesz wykorzystać AbstractSpoon ToDoList (jest funkcja stopera przy każdym z zadań). Nie wiem, jak jest w ConceptDraw Project; jeszcze go nie rozgryzłem. ;]
webber
a ja znalazłem coś takiego jak Slife, http://www.slifelabs.com/slife/download

Monitoruje co i jak mieliśmy otwarte.

Potestuję to co podesłałeś smile.gif
hwao
Jak spostrzeżeniami podziel się spostrzeżeniami. Ja staram się ocenić ile dni mi zajmie dana rzecz i czy będę miał możliwość zająć się czymś jeszcze.
webber
Slife jest bardzo prościutki.

Widzimy jakie aplikacje otwieraliśmy, dokumenty, strony internetowe. Czas nalicza jedynie gdy wykryje w programie jakieś działanie. Bardzo, bardzo prościutki. Wyniki możemy zapisywać do specjalnie utworzonych kont "zespołu" pracującego.

Teraz potestuje ToDoList smile.gif (już wygląda troszkę skomplikowanie w porównaniu do Slife biggrin.gif)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.