Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakiego IDE uzywacie?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
cojack
Tak więc chciałbym się Was zapytać jakiego IDE używacie do programowania w php. Mam nadzieję że takiej sondy jeszcze nie było tongue.gif
Jeżeli inne, umieście odpowiedź w temacie.

Sam używam Eclipse z PDT a Wy?
Crozin
Ahh... nie przeczytałem do końca i zaznaczyłem Eclipse, ale jak w PHP coś robię to w NetBeansie - tak więc sobie odejmnij jeden głos smile.gif
Kildyt
Raczej były już takie tematy. tongue.gif

Ja używam bluefish.
Savage.Mephisto
Osobiście do PHP używam środowiska programistycznego Eclipse. Czasami wykorzystuję również lekkie IDE, jakim jest Geany, oraz Notepad++.
A tak w ogóle, to sporo tego typu tematów.
pejott
Od dłuższego czasu Eclipse PDT, ale zastanawiam się czy nie spróbować NetBeans.

Pozdrawiam.
Spawnm
netBeans i notepad++ bo lekki smile.gif
devnul
zendstudio/eclipse +pdt
jak coś lżejszego to gedit/kate/vi/nano/notapad++ - w zależności od środowiska
Zyx
NetBeans, ale za każdym razem gdy używam SVN-a, wzdycham za genialnością Subclipse'a, której tam brakuje. Do mniejszych robótek to, co daje KDE, czyli Kate.
chlebik
Wspieram ZyXa. Netbeansa używam do pracy z Java i bardzo sobie go chwale - natomiast gdyby wlasnie nie to kijowe wsparcie dla SVNa w NB to przesiadlbym sie chocby od zaraz.
Quider
ja używam NB i nie zmienie go na nic innego smile.gif jestem mono(gamista)programista w tej dziedzinie haha.gif co prawda nie używałem wszystkich z w/w ale porównywalem z eclipsem i jakos mi nie odpowiadał ;p
zzeus
eclipse, notepad++
osl
Netbeans. Nie wiem jakie macie problemy z SVNem w nim - raptem dwa razy zdarzyło mi się, że coś pominął w commicie i nie dodał, ale wystarczyło odświeżyć i już... w porównaniu do Subclipse, które mi się w pewnym momencie zaczynało ostro wychrzaniać przy byle drobiazgu + braku możliwości zrobienia czegokolwiek przy commicie (a nie daj Boże, serwer svn był wyłączony/nieosiągalny) to obsługa svn w NetBeans to dla mnie bajka smile.gif a do tego jest u mnie zdecydowanie szybszy niż Eclipse.
batman
Najlepszy edytor dla programisty
Po co dwa takie same wątki?
Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.